Recomanacions bibliogràfiques

Les matemàtiques poden ser divertides

Com més es diverteixen els alumnes, més aprenen. Sota aquesta premissa s’emparen els llibres Que divertit que és sumar! i Que divertit que és restar!, de Colin Hawkins, il·lustrats per Cristian Turdera i editats per MacMillan. Són uns volums adreçats a infants a partir de 3 anys que mostren una sèrie d’animals, en el cas de les sumes, i de monstres divertidíssims en el cas de les restes, en diferents accions. Tot perquè la canalla es vagi familiaritzant amb els números i les matemàtiques.

Les matemàtiques explicades a les meves filles, de Denis Guedj, també és una obra de capçalera en què el lector es converteix en un observador privilegiat, com si es tractés d’una partida d’escacs. Una observació amb què s’aprèn un bona manera de trencar el bloqueig que tenen molts alumnes amb aquesta matèria.

Finalment, Parlant de matemàtiques per aprendre’n, de Tana Serra, directora de l’Escola Vila Olímpica, i premi Marta Mata 2010, subratlla la importància de la conversa per millorar també les competències matemàtiques.