Olors de la Mediterrània

Tallers educatius

¿De quina manera es pot fer que els infants descobreixin les plantes aromàtiques -principalment les que tenen una traslació a la cuina tradicional de casa nostra- i s’hi familiaritzin? Campos Estela, una empresa de restauració especialitzada en menjadors escolars, ha dissenyat aquest fil conductor durant tot aquest curs en 17 escoles de les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, l’Anoia i el Penedès, amb la participació de més de 2.570 alumnes.

Els tallers educatius, en col·laboració amb la Xarxa Parc de les Olors de Catalunya, han programat activitats sensorials que van des de la identificació de les espècies aromàtiques fins al coneixement d’algunes de les seves propietats i la creació de planters i horts... A l’inici de curs un equip de cuina i monitoratge va visitar el Parc de les Olors a Riells del Fai per assessorar-se sobre com fer servir les herbes aromàtiques a la cuina. El resultat ha sigut la incorporació de nou plats tradicionals als menús escolars: pollastre amb farigola, macarrons amb salsa pesto d’alfàbrega, macedònia amb marialluïsa, llenties amb arròs i llorer, truita de patata i cibulet, peix blanc amb fonoll i amanida amb vinagreta de sajolida. Tot amb un benefici doble: recuperar la cultura popular sobre les herbes aromàtiques i enriquir saborosament amb gustos i olors no sempre coneguts per la canalla en plats de cada dia.