EDUCACIÓ
UNICEF
Comitè de Balears

No és país per a infants

A mesura que la violència continua augmentant a Síria, la xifra d’infants que viuen sota assetjament s’ha duplicat en més d’un any. Gairebé 500.000 infants viuen avui en 16 zones assetjades a tot el país, pràcticament aïllats d’ajuda humanitària i serveis bàsics.

Aquesta situació fa que per a milions de persones a Síria la vida s’hagi convertit en un malson continu, i en particular per als milers d’infants que viuen sota assetjament. Sens dubte, aquesta no és manera de viure. Unicef estima que només a l’est d’Alep 100.000 infants viuen en aquestes condicions.

Tenint en compte la situació de violència, i per l’absència d’espais segurs, nins i nines acudeixen a parcs infantils, escoles i hospitals subterranis per continuar jugant, aprenent i, quan és necessari, rebre atenció mèdica en aquestes circumstàncies. En una zona assetjada, un grup de persones voluntàries va construir una zona de joc i parc infantil, unint una sèrie de soterranis. De mitjana, al voltant de 200 infants acudeixen a aquest espai cada dia. Una altra escola subterrània ofereix a 50 nines la possibilitat de continuar aprenent.

Queda poc per arribar als sis anys de conflicte a Síria. Unicef fa una nova crida a totes les parts per tal que s’aixequi l’assetjament a les zones afectades al llarg de Síria i es permeti i faciliti l’accés humanitari de manera immediata, incondicional i constant a totes les àrees del país.

Malauradament, els infants de Síria són part dels 250 milions de criatures que viuen en països amb conflictes armats. Són les víctimes més indefenses i més innocents de les emergències. Aquest infants estan creixent entre runes, destrucció i por. Les conseqüències per a les seves vides són devastadores i, el que és pitjor, si no hi actuam ràpidament, els efectes poden ser irreversibles.