Criatures 23/06/2012

Necessiten afecte com qualsevol criatura

1 min

"Quan una criatura neix, l'únic que necessita és afecte", expliquen els psicòlegs Rafel Ruiz (www.rafaelruiz-psicologo.es) i Clàudia Torras (www.barcelonapsicologo.com). "Ha de crear vincles, s'ha de sentir estimada", i una parella homoparental ho pot fer tan bé com una altra o com una monoparental.

En el cas d'una criatura adoptada, "qualsevol entorn sa i saludable, ple d'amor, serà millor que el que havia tingut, que segurament estava conformat per una pèrdua o, malauradament, per agressions", continuen explicant els psicòlegs. De fet, l'infant l'únic que notarà és si els pares o les mares l'estimen. "No tenen prejudicis; aquests són a la mirada dels adults, contaminats per una ètica en què hem viscut molts anys i que ha jutjat què estava bé i què no".

Per la seva banda, el director de l'escola de teràpia familiar de l'Hospital de Sant Pau, Juan Luis Linares, afegeix que "no hi ha cap evidència científica que les criatures adoptades per parelles homoparentals tinguin més problemes de salut mental que la resta d'adoptats". Ara bé, també és cert que "és una temàtica recent i que per això encara no hi ha prou casuística ni tampoc prou distància". Juan Luis Linares afegeix: "Dono la meva opinió personal, i no com a ciència: és un desafiament a la natura". Tampoc no és el primer desafiament d'aquest tipus, continua explicant l'expert, "la nostra espècie constantment ho està fent, hem progressat fent-ho i acostumem a sortir-ne airosos", conclou.

stats