Per anar-hi amb les criatures (1)

Natura propera. Visita al Montseny

El Parc Natural del Montseny és un bon indret perquè les criatures entrin en contacte amb la muntanya. Amb un munt d'activitats relacionades amb la natura i la cultura (no oblideu que acull la seu del Circ Cric) i per descobrir la gastronomia pròpia del territori, com la castanya, amb productes com els embotits o els formatges de pastor. No deixeu de visitar l'exposició El Montseny és una muntanya , a l'exterior del Centre d'Informació de Fogars de Montclús.

Entre vinyes. Pantà de Foix

Aigua entre vinyes i castells. L'interès de l'espai se centra tant en la gran varietat d'ambients ecològics que s'han generat a l'entorn del pantà de Foix -una de les poques zones humides del Penedès- com en un ric patrimoni arquitectònic i històric vertebrat al voltant dels castells de Penyafort i de Castellet, de gran importància estratègica durant l'Edat Mitjana. No deixeu passar l'ocasió de sumar-vos a una de les visites guiades que fan regularment al castell de Castellet i la Gornal.

 Platja i horts. Delta del Llobregat 

Les platges del Remolar i les Filipines, on només s'hi arriba a peu on bicicleta, els recorreguts del Delta que permeten l'observació d'aus, o els camins del Parc Agrari del Llobregat, que conviden a passejar-hi en bicicleta mentre es mostren les verdures i hortalisses plantades a les criatures. Al voltant del Delta del Llobregat hi ha mil i una opcions perquè els infants entrin en contacte amb la natura en un espai protegit. Teniu itineraris lliures i guiats per descobrir-lo.

 Aigua i vida. Delta de l'Ebre

La zona humida més gran de Catalunya és una de les més importants de la regió mediterrània. Al Delta de l'Ebre hi trobareu infinitat de miradors paisatgístics que voregen les llacunes de l'Encanyissada, la Tancada o la bassa de les Olles. Són punts excepcionals per descobrir la riquesa de la fauna i la flora i, a la vegada, gaudir del paisatge. Descobriu-ne els racons, les platges i els arrossars tot passejant o sobre dues rodes, ja que les pistes planes conviden a agafar la bicicleta.

Pulmó urbà. Serra de Collserola

Un magnífic massís, pròxim i molt familiar, que s'ha convertit en l'autèntic pulmó de la ciutat de Barcelona. Més de 8.000 hectàrees d'espai natural preservat, on predominen els espais forestals però amb gran varietat de formacions vegetals. S'ha convertit en un espai de descoberta i d'aprenentatge, de trobada i de lleure. Per caminar-hi -amb itineraris adaptats a totes les edats- i per participar en nombroses activitats. Demà, per exemple, s'hi celebra la festa del Parc Natural.

Amb encant. Siurana i el pantà

Tota la comarca del Priorat convida a agafar el cotxe, anar resseguint carreteres i descobrir petits pobles plens d'encant. Un dels més recomanables és Siurana. Un indret on la pedra fa respirar història i des d'on es poden admirar les magnífiques vistes de la serra del Montsant i de les muntanyes de Prades i el pantà. Dues propostes: fer caiac per l'embassament i Llegendes de princeses i guerrers ,les visites guiades al conjunt històric i al castell de Siurana.