22/09/2012

Motius per donar la talla

2 min

La Clara estrenava cada any bates i sabates. Aquest curs, no. Recuperarà la bata de fa dos anys, perquè ara és gairebé la meitat d'aquella nena pigada, riallera, estudiosa i molt popular a la classe. Ha tornat a l'escola sense energia, amb cara tristoia i tres talles menys. A la primavera, la Clara va començar una dieta miracle, treta d'una revista. Malgrat que es va aprimar, ella encara es veia grassa. Volia ser com aquella model, tot i que si arribava a ser com aquella actriu del serial de televisió ja li anava bé. També li agradava el cos de la noia de l'anunci de colònia juvenil, que reia, feia mirades còmplices als nois i al seu pas els deixava amb la boca oberta. Per aconseguir tenir un cos així, la Clara va deixar pràcticament de menjar. Quan estava a punt de defallir, entrava en alguna de les pàgines pro anorèxia a internet, on les cada cop més nenes llancen missatges per encoratjar la resta a aguantar la gana, perquè en la fortalesa i en l'extrema magror hi ha l'èxit social.

Per lluitar contra aquest problema social, que esdevé un drama familiar i personal, la nutricionista Marga Serra ha endegat una plataforma, Motius per Donar la Talla, a partir d'una pàgina a Facebook.

Amb el lema "Vesteix-te d'autoestima", la plataforma pretén posar en marxa tot un seguit d'accions per sensibilitzar la població general de la necessitat de promoure un cos saludable, informant les famílies de quins són els senyals que indiquen que els infants estan entrant en dinàmiques anorèxiques, per esperonar-los a demanar ajuda als experts i no creure que es tracta d'una situació passatgera. Aquest mes de setembre, Motius per Donar la Talla estrena l'Observatori per la Prevenció i Investigació dels Trastorns dels Comportaments Alimentaris, amb l'objectiu de promoure l'estudi de tots els missatges emesos pels mitjans de comunicació que poden tenir una incidència negativa en la imatge corporal entre els col·lectius de risc. Desitjo que l'observatori sigui capaç de canviar les dinàmiques dels mitjans, però durant el llarg camí, procurem preservar una actitud saludable a casa, evitant exalçar l'esveltesa i actuant coherentment. Sopar cada dia un iogurt diu molt del que pensem. Adheriu-vos a Motius per Donar la Talla. Ens hi va la salut.

e

stats