Ingredients:
4 làmines d’alga nori
2 cullerades d’oli de sèsam
4 cullerades de salsa de soja
400 g de salmó fumat
1 cogombre
20 g de gingebre
2 alvocats
2 llimones
Preparació:
Peleu el gingebre amb l’ajut d’una cullera. En un bol petit, barregeu-lo amb la salsa de soja i l’oli de sèsam. Peleu el cogombre i talleu-lo en tires de 2 cm. Obriu l’alvocat i traieu-ne el pinyol amb l’ajut del ganivet. Buideu-ne la polpa i aixafeu-la amb la forquilla. Amaniu-la amb sal i unes gotes de suc de llimona.
Col·loqueu les làmines d’alga nori damunt de la taula i cobriu-les amb el salmó fumat. En un extrem, esteneu-hi l’alvocat i, a sobre, col·loqueu-hi 4 o 5 tires de cogombre. Enrotlleu el maki. Ha de quedar ben premut perquè no es desfaci.
Talleu els makis en rodanxes d’uns 5 cm de gruix i serviu-los amb salsa de soja, sèsam i gingebre.