Aure Farran

Los Galindos serà el plat fort del Festival Mitjó 2016

Aquest cap de setamana, 22 i 23 de juliol, torna la Mostra de Teatre de carrer Mitjó, a Sant Pere de Riudebitlles. Amb activitats per a tots els públics.

Los Galindos serà el plat fort del Festival Mitjó 2016 / MOSTRA MITJÓ Zoom

La companyia Los Galindos, premi nacional de Cultura 2016, serà un dels plats forts de la Mostra de Teatre de carrer Mitjó, que enguany arriba a la 5ª edició. Per donar la benvinguda al festival, els veïns del poble de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) tornaran a engalanar balcons i façanes amb milers de mitjons de totes mides i colors, conformant un paisatge multicolor sorprenent.

Durant dos dies, el 22 i 23 de juliol, la tendra i màgica proposta de “Mairuta”, experiència personal i artística del pallasso i acròbata excèntric de Los Galindos, s’acompanyarà d' “El cas caputxeta” recentment estrenat per la companyia Pinotxo en Bicicleta; la bogeria dels francesos Têtes de Mules, amb “Parasite Circus”, un espectacle estripat i passat de voltes que s’ha pogut veure arreu d’Europa; l’hilarant “Impro show” dels muppets de República tòxica; i “Valentina” de Forani teatre.

3000

espectadors van gaudir de les activitats l’any passat, amb una assistència mitjana de 300 persones per espectacle.

Al costat d’aquests espectacles, àmpliament reconeguts en certamens i mostres d’arreu del món, el Festival compta amb activitats clàssiques com un taller de pintura gegant, exposicions de fotos, intervencions d’artistes plàstics, concerts, plaça gastronòmica amb foodtrucks de la terra, cuina marroquina i vins del Penedès, chillout, espais de trobada entre artistes i públic, i la clàssica cercavila de titelles que recorre els carrers del poble, amb la novetat enguany de celebrar-se en horari nocturn. La colla de diables local acompanyarà el recorregut amb un Correllum pel casc antic de la població.

Si bé la majoria dels actes s’adrecen a un públic familiar i són gratuïts, el festival es reserva un espai per als adults, La Mitja, que té lloc de nit i és on es presenten les obres més irreverents. També comptaran amb la participació del músic i comediant Kerol, que després de recórrer els platós de televisió de mig planeta, arriba a St. Pere de Riudebitlles amb l'espectacle i taller de Beatbox "Wellcome to my head" que també és medalla de plata del prestigiós festival Cirque du demain.