Criatures 07/02/2015

L’hora dels nens. Ells prenen la paraula

Torna el congrés de referència del sector tecnològic educatiu. La setena edició de l’It World Edu dóna més protagonisme als alumnes

Bernat Vilaró
2 min
L’hora dels nens Ells prenen la paraula

La trobada de referència del sector tecnològic educatiu, l’It World Edu, celebra la seva setena edició, i els infants hi tenen un protagonisme ben especial. Aquest esdeveniment anual de l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i la comunitat educativa presenta un nou model de congrés amb un enfocament més internacional, amb nous continguts, un disseny i format nous, i una aposta perquè l’escola sigui protagonista de la trobada, i les empreses siguin les impulsores del canvi.

La cita és el dimecres 25 i el dijous 26 de febrer al World Trade Center de Barcelona, al port de la ciutat. Promogut per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Mobile World Capital i el clúster Edutech, el congrés se centrarà en totes aquelles metodologies innovadores que progressivament s’estan introduint en el sector educatiu.

Tal com explica la responsable de l’It World Edu i gerent del clúster Edutech, Patrícia Remiro, la trobada “és la millor ocasió per presentar les últimes tendències i novetats, portar ponents de renom internacional i presentar les pràctiques que es fan a les escoles i que val la pena donar a conèixer”. “Aquest any hem definit tres categories. Una és la d’experiències educatives amb dispositius mòbils que gestiona el programa mSchools, de la MWCapital. La segona és l’aprenentatge actiu a través de la programació i la robòtica. I la tercera, les metodologies innovadores amb suport de les TIC, com per exemple la realitat augmentada, les impressions en 3D o el Flipped Classroom”.

Els nens i nenes tindran el seu petit moment de glòria el 25 de febrer a la tarda, amb la novetat de l’It World Edu Junior. “Els alumnes presentaran les seves pròpies experiències, després que un comitè científic hagi decidit quines són les millors pràctiques de les 46 que hem rebut en total”, detalla Remiro, que valora que “és la primera vegada que convidem els alumnes perquè expliquin ells mateixos i de primera mà les seves impressions, i això els motiva molt”.

Després dels èxits de les edicions anteriors, l’It World Edu torna a abordar l’impacte dels dispositius mòbils a les aules, tant des de la perspectiva dels canvis que suposa en l’activitat a classe, com des de l’oportunitat d’oferir nous productes i serveis als emprenedors del sector de les tecnologies educatives. Aquest any, a més, hi ha afegit una nova perspectiva: “Li hem volgut donar un enfocament més internacional, a més de donar més veu a la comunitat educativa”, explica Remiro.

Pel que fa a les taules rodones, n’hi haurà de temàtiques de continguts digitals així com sobre quina és la visió de les editorials i empreses innovadores. També hi haurà una xerrada que versarà sobre l’ecosistema tecnològic per explicar com ho han de fer les escoles per millorar el seu funcionament a través de les TIC, i una conferència sobre les polítiques d’aprenentatge amb els mòbils. A més, el congrés comptarà amb directors i professors de centres europeus que explicaran com utilitzen la tecnologia de cara a promoure les carreres científiques.

stats