09/06/2012

L'home dels caramels

2 min

Un dels traumes que em van marcar més de petit va ser el mite aquell de l'home dels caramels. Segur que us sona, era allò que ens deien un cop ja anàvem al col·legi solets: "Vigila en sortir de l'escola, no fos cas que et trobessis l'home dels caramels! Si te n'ofereix digue-li sempre que no!" Us en recordeu? Doncs allò per a mi va ser devastador, perquè em vaig passar tota l'EGB pensant que anava a l'única escola del món on no donaven caramels de franc en sortir de classe. No podia creure'm la meva mala sort. Tots els nens traient-se l'home dels caramels de sobre i jo me'ls havia de pagar tots.

Total, que em vaig fer gran pensant que això de l'home dels caramels era una mentida més, un altre mite que s'havien inventat els grans per acollonir-nos. Però vet aquí, amics meus, que un cop reconvertit en pare he descobert que aquesta criatura gairebé mitològica existeix. Sí, amics, la ciutat en va plena, són per tot arreu. Quan vas a comprar el peix, surten de darrere el taulell i diuen al teu fill: "Té, xato, una piruleta!" Quan reculls el diari del quiosc, treuen el caparró i et diuen: "Té, un ou Kinder per al nen!" Quan vas a la farmàcia a tornar els condons caducats perquè et facin un val, apareixen d'entre els Bisolvons i pam!, ja li ha encolomat uns Ricola.

Què caram passa amb tots aquest homes dels caramels? Què no ho saben que gairebé és l'hora de sopar? Que li faran perdre la gana! Que potser ens demanen permís abans de fotre-li el caramel pels morros? No, què coi!, no pregunten. Tant els fot que traginem l'entrepà fa dues hores, amb el pernil dolç ennegrit pel temps que fa que està en contacte amb el sol de juny. I això passa cada dia, mentre nosaltres, indefensos davant aquesta agressió quotidiana, ens quedem amb cara de babau pensant que fa quatre dies dèiem als amics allò de "el meu nen no sap què és una llaminadura" i ara desemboliquen els Sugus més de pressa que nosaltres el paquet de tabac.

O sigui que des d'aquí faig una crida a les autoritats. On són els cossos de seguretat de l'Estat quan els necessites? Volem que pentinin els carrers i posin a disposició judicial aquesta plaga bíblica, aquesta colla de pervertits que omplen la nostra canalla de sucres refinats. Si no ens feu cas farem una mani. Dubto entre dos eslògans per a la pancarta: "Cap agressió sense resposta" o "Foteu-vos la nube on us càpiga". Quin trio?

stats