BERNAT VILARÓ

L’IT World Edu engega motors

El 25 i 26 de febrer se celebrarà el punt de trobada de les comunitats educativa i tecnològica

Els professionals de l’educació, les empreses TIC i, en general, el sector tecnològic ja es poden apuntar a l’agenda els dies 25 i 26 de febrer del 2015. És quan tindrà lloc la setena edició de l’IT World Edu, el punt de trobada de les comunitats educativa i tecnològica, que se celebrarà al World Trade Center de Barcelona.

Promogut per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Mobile World Capital i el clúster Edutech, és un dels esdeveniments anuals de referència del sector tecnològic educatiu, i en aquesta ocasió el congrés se centrarà en totes aquelles metodologies innovadores que progressivament s’estan introduint en el sector educatiu.

L’IT World Edu 2015 pretén mostrar les innovacions en l’àmbit de l’educació més destacades a partir de tres modalitats diferents. D’una banda, hi haurà la categoria d’experiències educatives amb dispositius mòbils. En segon lloc tindran protagonisme els avenços sobre aprenentatge actiu a través de la programació i la robòtica. Finalment, hi haurà la modalitat de les metodologies innovadores amb suport de les anomenades TIC (tecnologies de la informació i la comunicació).

D’aquesta manera, i després dels èxits de les edicions anteriors, l’IT World Edu torna a abordar l’impacte dels dispositius mòbils a les aules, tant des de la perspectiva dels canvis que suposa en l’activitat a classe, com des de l’oportunitat d’oferir nous productes i serveis als emprenedors del sector de les tecnologies educatives.

L’organització de l’IT World Edu convida la comunitat educativa -professorat, directius de centres educatius, responsables de TIC i tecnologies d’aprenentatge i del coneixement (TAC), i també empreses de tecnologia educativa proveïdores o desenvolupadores de solucions- a presentar en aquest certamen les millors pràctiques en tots aquests àmbits. Els interessats ja poden inscriure’s al Call for Papers fins al 15 de gener, a través de la web edutech.cat. A més, en el marc de l’IT World Edu se celebrarà també la tercera edició dels Mobile Learning Awards.