Ho sabies? Algunes dades

Segons la Federació Catalana de Pitch & Putt hi ha més de 45.000 aficionats que practiquen aquest esport arreu dels gairebé 40 camps que hi ha a Catalunya.

Hi ha més de 80 clubs pertanyents a la Federació Catalana de Pitch & Putt, que té uns 12.000 jugadors i jugadores federats.

El pitch-and-putt és familiar, amè, econòmic i saludable:

Familiar perquè els membres d’una mateixa família el poden aprendre tot junts. L’alçada o el pes no són factors determinants. Juguen 4 persones juntes i poden jugar plegats homes, dones i joves, de manera que tota una família o amics poden sortir i practicar aquest esport en espais de natura. Amè perquè es juguen 18 forats en recorreguts curts, amb distàncies que oscil·len entre els 40 i els 120 metres. D’aquesta manera en tres hores el jugador ha pogut completar un recorregut jugat a l’aire lliure. Econòmic perquè jugar un recorregut pot costar entre 12 i 20 euros. També molts camps ofereixen abonaments mensuals que permeten jugar per un preu molt més reduït. Els pals que s’utilitzen es poden llogar al mateix camp. Saludable perquè totes les persones necessitem fer activitat física de manera regular per tenir bona salut i el pitch-and-putt és una forma de caminar i fer esport per a totes les edats. Un esport que requereix especialment coordinació, precisió i concentració.

El jugador pot sortir al camp sense estar federat, tot i que és recomanable tenir llicència, sobretot si s’hi juga sovint o es vol participar en competicions. Malgrat això s’aconsella haver fet algunes pràctiques amb un professor per tenir unes nocions mínimes de l’esport. La Federació Catalana de Pitch & Putt és un dels principals motors de promoció i coneixement d’aquest esport. A més de vetllar per la qualitat dels camps, organitza competicions i reafirma la identitat de l’esport.