Família, què podem fer?

Família, què podem fer? Zoom

Dissabte, 29 de juliol

‘Mascotes’. La vida de les mascotes als apartaments de Manhattan és molt acomodada. Davant els amos, fan bonda i quan aquests se’n van a fer feina els animals s’amollen i fan tot allò que volen. Tot pareix ideal, però un dia a un ca li duen un company amb el qual no es du bé i, a més a més, descobreixen que un conill que va ser abandonat està formant un exèrcit per venjar-se de tots els animals domèstics feliços. Comença una aventura. Es projectarà a les 22 h al parc de la Mar de Palma.

Calaix de sons. El joc i l’experimentació amb estris i diferents materials possibiliten un apropament dels infants al món del so. Amb estris i materials molt coneguts, els al·lots experimentaran que la vibració d’un cos produeix un so. S’adonaran que aquesta vibració es propaga tant en l’aire com en altres medis, esbrinaran de què depenen les qualitats d’un so… Amb els més petits es representarà un ‘conte sonor’ amb instruments construïts amb materials reciclats. Es durà a terme a les 18 h al CaixaForum.

‘Com agafar una estrella’. Activitat i taller en què un nin estava fascinat per les estrelles i es moria de ganes d’atrapar-ne una. Ho aconseguirà. Serà a les 11.30 h a la biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma.

‘El meu amic llibre’. Narració d’aquest conte tan especial protagonitzat per un llibre ignorat que només espera que algú el vulgui llegir. Serà un bon punt de partida per fer un taller de reparació i protecció de llibres, tant dels usuaris com de la biblioteca. En funció del públic, el taller derivarà més cap a un hospital bibliotecari per reparar els llibres de la biblioteca, o bé cap a un taller de folrar llibres o carpetes. Aquest contacontes i taller es durà a terme a les 10.30 h a la biblioteca de Son Cladera.

‘Nómadas del mar’. Espectacle itinerant del Circ Bover, que es fa per tot el port, amb actuacions a distints llocs dels quals es pot gaudir des de diferents punts de vista. Serà a les 20.30 hores al Port Adriano.

Jocs i animació. Jocs a la platja per a nins de fins a 9 anys a les 10 h i animació amb ludoteca, passejades en ponis i pintacares a les 18 h al Grau, Maó.

Taller de creació de xeremies. Tallers de cultura tradicional eivissenca per a famílies. En aquesta ocasió s’elaborarà una xeremia que es podrà fer sonar. Serà a les 11 h al mercat de Sant Josep (Eivissa).

Parc Natural de Mondragó. Itinerari de s’Amarador a l’estret del Temps per gaudir d’alguns racons de la costa del parc. Per a famílies amb nins majors de 7 anys. Punt de trobada: aparcament de s’Amarador a les 9.30 h.

Al agua patos!. Jocs d’aigua, castells inflables… Diversió per als més petits a les 15.30 h a la plaça Torà. Després hi haurà una festa d’espuma infantil.

Gimcana. Curses de sacs, joc del mocador i batalla de pistoles d’aigua. Començarà a les 11 h a la plaça de na Rodona de Maioris (Llucmajor).

Art per a nins. Tallers de plantilles i grafits a les 13.30 h al CCA Andratx.

Diumenge, 30 de juliol

Mega aquafesta infantil. Festa amb aigua, amb la supervisió de monitors, en què hi haurà múltiples atraccions aquàtiques per a l’ocasió. Cal anar-hi amb roba adequada i s’hi poden dur elements per jugar amb l’aigua. Serà després de la darrera sortida del dimoni al parc de Josep Maria Llompart de Vilafranca de Bonany.

‘Gru 3, mi villano favorito’. Noves aventures de Gru, Lucy, les seves adorables filles Margo, Edith i Agnes i per descomptat els Minions. En aquesta ocasió veurem com el germà bessó de Gru, desaparegut fa moltíssims anys, emergeix, la qual cosa ocasionarà una enorme rivalitat entre els germans. Es projectarà diumenge 30 i dilluns 31 a les 18 hores al Teatre de Capdepera.

Xop parc. Tobogans aquàtics per a infants de 2 a 16 anys. Serà de les 16.30 a les 20.30 h a la plaça Pou d’en Verdera de la Colònia de Sant Jordi.

Dimecres, 2 d’agost

Festa infantil. Grup disco i animació Pessigolles, acompanyats de la Patrulla Canina. Tindrà lloc a les 19 h a la plaça del Pou d’en Verdera de la Colònia de Sant Jordi.

Gran festa aquàtica. Tobogans, mòduls inflables i jocs d’aigua per a nins i nines. Serà a les 17 h al poliesportiu Sa Comuna de Lloret.

Fons de la mar. Taller de plastilina a càrrec de Cati Marquès adreçat a infants a partir de 4 anys. Amb aquest taller de creativitat, els més petits aprendran a modelar amb plastilina un fons marí i transformaran amb art cada un dels treballs realitzats. Es durà a terme a les 18 h a la biblioteca municipal de Santa Eugènia.

Emmiralla’t en un llibre: tercer reflexe. Contacontes amb Mariona Trenchs a les 19.30 h a la Biblioteca d’Alaior.

Dijous, 3 d’agost

Concurs de dibuix. Els menuts de la casa podran pintar el que els agradaria tenir al seu poble a les 11 h a la plaça del Puget de Santa Eugènia.

Activitat de psicomotricitat. Dirigit a infants de 3 a 6 anys. Consta d’un circuit d’agilitat i construccions, disfresses, taller de pintar cares i de polseres, manualitats i castell inflable. Se’n podrà gaudir a les 17 h al poliesportiu de Lloret.

Concurs de castells d’arena. Els infants han de formar equips de tres o quatre participants. El premi serà per als dos millors castells. Han de dur tot el que necessitin per fer-los. Serà a les 18.30 h a la platja del port de la Colònia de Sant Jordi.

Manualitats. Taller de camisetes customitzades i manualitats amb fang a les 18 h a la plaça d’Europa del Toro (Calvià).

Gimcana d’aigua infantil. Conjunt de proves d’habilitat i jocs cooperatius per a infants, per gaudir d’una jornada refrescant. Serà a les 17 h a la plaça de Rufino Carpena de Llucmajor.

Divendres, 4 d’agost

‘Mi amigo el gigante’. Una nina òrfena se sent diferent dels altres nins. Un dia coneix un gegant, vell i bonhomiós, que es nega a menjar nins i s’alimenta quasi exclusivament una mena de cogombre-carabassa que ell mateix cultiva i que té una manera molt peculiar de parlar. Aquest gegant, però, també és diferent dels altres gegants, que sí devoren nins i volen menjar-se tots els al·lots del país. Amb l’ajuda de la reina, el gegant i la nina intentaran impedir-ho. Es projectarà a les 21.30 h al parc de la Mar de Palma.

Tallers infantil i de psicomotricitat. Taller de dibuix i de pintar cares, circuit motriu i castell inflable Aventura Park. A les 10.30 h al poliesportiu de Santa Eugènia.

‘L’Àlex i el ratolí de corda’. Contacontes. “Auxili! Socors! Un ratolí! –es va sentir un crit. I seguidament una trencadissa. Tassetes, platets i culleretes van volar pels aires en totes direccions. L'’Àlex va córrer cap al seu cau tan de pressa com li ho permetien les seves potetes…”. Aquest clàssic de Leo Lionni, publicat per primera vegada el 1969, és la història de n’Àlex i en Guim, dos ratolins ben diferents (un de carn i ossos i l’altre mecànic) units per l’amistat. Les seves diferències no són, però, obstacles per poder fer-se companyia i compartir aventures i felicitat. Activitat per a infants a partir de 4 anys, acompanyats per un adult. Serà a les 18 h a Abacus Palma.

Festa holi infantil. La festa dels colors en una versió per a infants a les 18 h al passeig de Jaume III de Llucmajor.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits