ARA BALEARS

Família, què podem fer?

L'agenda per no donar treva l'avorriment

Família, què podem fer? Zoom

Dissabte, 8 de juliol

Diada infantil. Taller de màscares amb goma eva, dic star i jocs populars a les 11 h a la plaça Major de l’Arenal de Llucmajor.

‘L’erugueta dolguda’. És la història d’una eruga que era molt petita, però tenia una gana enorme. Així que es va passar tot aquest conte menjant, travessant pàgina rere pàgina. Fins que finalment es va convertir, com totes les erugues, en papallona. Tindrà lloc a les 11.30 h a la biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma.

Taller d’avions de paper. Després de l’èxit de juny, aquest juliol es farà una nova edició del taller més aeronàutic de l’estiu! Els més petits aprendran a realitzar models més atrevits, plecs més difícils! Es farà a les 11 h a la biblioteca Son Cànaves de Palma.

Taller collage. S’utilitzarà la tècnica del collage per a la creació de petites peces individuals. Cada infant farà un dibuix i caldrà utilitzar la tècnica de collage per omplir-lo, usaran revistes i diaris. Un dibuix ben diferent. Es durà a terme a les 10.30 h a la biblioteca de Son Cladera de Palma.

Taller de mandales. Un taller per descobrir què és un mandala i com permet potenciar la concentració amb diversió. Serà a les 11 h a la biblioteca de Son Gotleu de Palma.

‘Un monstruo viene a verme’. Set minuts després de la mitjanit, en Conor es desperta i es troba un monstre a la finestra. Però no és el monstre que esperava, el del malson que té quasi totes les nits d’ençà que la seva mare començà l’inacabable i pesat tractament. Aquest monstre és diferent, antic i salvatge. I cerca el més perillós de tot: la veritat. Es podrà veure a les Escoles Velles de Petra a les 22.30 h. A partir de 8 anys.

Campament viatger. Coneixeran el continent d’Oceania. El Club Small Travellers celebra el seu campament viatger i comença l’aventura coneixent Oceania. A través de les manualitats i la diversió, els petits viatgers s’acostaran a la seva cultura, les tradicions i les seves més misterioses històries i contes. Serà a les 10 h al B the travel brand Xperience, a Palma.

Dia internacional dels asteroides. La Colònia de Sant Jordi celebra el primer Dia internacional dels asteroides amb diverses activitats. L’objectiu és acostar a grans i petits la realitat que envolta l’univers més enllà de la Terra. A les 11 h a la plaça del Dolç. Posteriorment, a partir de les 22 h, la plaça Pou d’en Verdera serà l’escenari d’una plantada de telescopis per observar les estrelles i constel·lacions, entre altres elements astronòmics.

‘Els clàssics no passen de moda’. En la XV Mostra de teatre, música i dansa infantil i juvenil de Capdepera, els alumnes del taller de teatre de Som aquí, gabellins, presenten Els clàssics no passen de moda, dirigida per Arnau Serra. A qui no li agrada recordar els contes de sempre? Els que formen part de la nostra infantesa, els que sempre vàrem voler escoltar abans de dormir: Na caputxeta vermella, Na Blancaneus, En Patufet, entre d’altres. Se’n podrà gaudir a les 20 h al Teatre de Capdepera.

Diumenge, 9 de juliol

‘Oliver Twist’. Musical infantil a càrrec del taller de teatre en anglès de l’AMIPA S’Auba, dirigits per Elisabeth Graham i Alejandra Cabello. Un relat magnífic i trepidant sobre la fi de la innocència. Oliver és un nin orfe que és expulsat de manera injusta de la institució on viu. A partir d’aquest moment haurà de sobreviure sol. En aquesta nova etapa, coneixerà personatges que l’ajudaran, o bé li complicaran l’existència. Tots formaran part de la seva història i d’ells n’aprendrà i creixerà com a persona. La seva bondat i il·lusió per tirar endavant faran que sempre acabi trobant el camí adequat. Serà a les 22 h al Centre Cap Vermell de Capdepera.

‘El gegant sempre té gana’. Versió lliure de Biel Porcel d’un conte popular suec, per a teatre de titelles. Aïna i el seu pare viuen en una caseta al bosc. El pare és molt gran per treballar i decideixen que sigui Aïna la que porti els ous de les seves gallines a vendre al mercat cada dia. Al bosc hi ha un castell on un gegant que sempre té gana. Diuen que només menja nens. Es podrà veure a les 19 h a la plaça de Sant Jeroni de Palma amb motiu de les festes de la Calatrava.

Dimarts, 11 de juliol

Taller de genètica. A càrrec de Maria Oliver Bonet. Tens entre 9 i 12 anys? T’agraden les ciències? Vols aprendre més sobre l’ADN? Vols resoldre un crim? Tot això a les 11 h a la biblioteca municipal de Bunyola.

‘Vaiana’. Cinema. Una aventura èpica sobre una adolescent espavilada que comença una missió intrèpida per salvar el poble. Pel camí, Vaiana coneix el poderós semidéu Maui i junts creuen l’oceà en un viatge ple d’acció i diversió. A les 21 h a la plaça Juníper Serra de Petra.

Dimecres, 12 de juliol

‘La tortuga roja’. Història muda sobre un nàufrag en una illa tropical deserta, poblada de tortugues, crancs i aus. La pel·lícula explica les grans etapes de la vida d’un ésser humà. Es podrà veure a les 20 h al Centre de Cultura de Portocristo.

‘Emmiralla’t en un llibre: primer reflex’. L’Hora del Conte amb Mariona Trenchs a la Biblioteca d’Alaior a les 19.30 h.

Dijous, 13 de juliol

‘Los tiburones’. Una immersió als oceans per descobrir totes les curiositats dels taurons i els perills als quals s’enfronten. Els petits viatgers han de conèixer i aprendre tant o més com ho fan des del Palma Aquàrium. A més, des de la Fundació Palma Aquàrium, volen donar a conèixer la relació vital que l’ésser humà té amb els mars i oceans i la importància de la seva conservació. Per això, els seus experts hi participaran perquè els nins aprenguin a protegir i preservar a la mar. Serà a les 10 h a B the travel brand Xperience, a Palma.

Jocs infantils aquàtics. Castells inflables aquàtics i festa d’espuma per als més petits. S’ha de dur roba i calçat adequat. Serà a les 17.30 h a la plaça del centre sanitari de Petra.

‘Mascotas’. En un edifici d’apartaments de Manhattan, la vida de Max com a mascota preferida corre perill quan la seva propietària du a casa a un altre ca anomenat Duke. Les dues mascotes han de deixar enrere la seva rivalitat quan s’assabenten que un adorable conillet blanc anomenat Snowball està reclutant un exèrcit d’animals domèstics que han estat abandonats, decidits a venjar-se de tots els animals domèstics feliços i dels seus amos. Tindrà lloc a les 21 h al Centre Cívic de Portocolom.

Divendres, 14 de juliol

‘El petit príncep’. El Petit Príncep ve d’un petit asteroide. Allà se sentia molt sol, motiu pel qual decidí abandonar el seu planeta i anar per altres a la recerca d’amistats. En cadascun dels planetes habita una personalitat diferent: un vanitós, un bevedor, un home de negocis, un fanaler, un geògraf... en entrar al planeta terra coneix l’aviador, que també patia la soledat, i coneix altres personatges, un dels quals aprèn que l’essencial és invisible als ulls. A les 21.30 h al pati de les Escolàpies de Sóller.

Festa de colors holi. Festival del color, conegut amb el nom de holi. Serà a l’ estació vella de Petra a les 17 h.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits