L'AGENDA DEL CRIATURES
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat

Dissabte, 3 de desembre

‘Pulgarcito’. Aquest és un conte en què un nin petit i enginyós salva tots els seus germans i la seva família, després que els seus pares, desesperats, els abandonin al bosc per falta de recursos. El conte pertany a la imatgeria col·lectiva; només cal recordar alguns passatges de la història per emocionar-se: Qui no ha tingut por de perdre’s en un bosc i ser abandonat? Qui no ha imaginat un rastre de pedretes blanques per tornar a casa? I un rastre de molles de pa que desapareixen per la gana d’uns ocells? Qui no ha sentit por en pensar en la figura d’un malvat ogre? A Sa Màniga (Cala Millor) a les 18 h. A partir de 6 euros.

‘Chachas sense fronteres’. Teatre familiar. Un espectacle teatral entre el cabaret i el musical amb grans dosis d’humor. Dues dones de la neteja, na Joana i na Reme, arriben al lloc de feina per fer net. El lloc no sempre és el mateix, ja que elles viatgen allà on se les sol·licita. París, Londres, Mongòlia, el llac Titicaca, l’illa de l’aire, el Tibet, la serra de Tramuntana, Groenlàndia... Aquestes dones no tenen límit, s’han guanyat la fama per tan net com ho deixen tot. Tindrà lloc al Centre Cultural de Can Jeroni d’Eivissa a les 21.00 h.

‘El Principito’. La universal història del Petit Príncep, creada per Antoine de Saint-Exupéry, arriba ara mitjançant un espectacle de dansa clàssica i contemporània a càrrec de la companyia Pasodos. Damunt l’escenari, set artistes i un nin per encarnar-ne el protagonista. La música és de Holst i Prince, mentre que l’artífex de la coreografia és la premiada directora artística Laura Macías. La podreu veure a l’Auditori d’Alcúdia a les 18 h a partir de 8 euros.

El Nadal i la lectura. Amb aquest taller es donarà a conèixer el fons de què disposen la biblioteca i la xarxa de l’Ajuntament de Palma amb temàtica nadalenca. Es podrà aprofundir en les tradicions típiques d’aquestes dates a Mallorca. A continuació, podran realitzar el seu dibuix nadalenc, seguint tot allò que han après. A més a més, se’ls oferirà l’oportunitat de participar en el concurs que es fa des de la biblioteca. Serà a les 12 h a la biblioteca de Son Ximelis de Palma.

‘Galletes talaiòtiques’. Activitat infantil inclosa en el cicle ‘Jugant amb el patrimoni’, a través de la qual l’Ajuntament d’Andratx convida els infants a conèixer el passat del municipi de manera lúdica i divertida. En aquesta ocasió, amb la premissa de viatjar a temps pretèrits usant els cinc sentits, s’ha preparat un taller per elaborar delicioses galletes ‘talaiòtiques’. Serà a les 10 h al castell de Son Mas.

‘Story Time, The Elf’s Inventions’. Animació lectora. El Pare Noel és un home molt ocupat i, per aquest motiu, Duster, un dels seus elfs, ha creat dos nous invents per ajudar-lo: el Freezifier i el Bad-O-Meter. Aconseguiran els invents de Duster salvar Nadal? O el destruiran? L’activitat és recomanada per a infants a partir de 5 anys, que hi han d’anar acompanyats d’un adult. Serà a les 12 h a la Cooperativa Abacus de Palma.

BarriDiades. Aquest programa el crea l’Institut Municipal d’Esports per fomentar la pràctica ludicoesportiva i els hàbits saludables entre infants i joves a les barriades de Palma. L’objectiu principal és combinar el bon esport amb la vida saludable, ja que fer esport és bo i sa. S’hi practiquen una gran varietat d’esports com bàdminton, atletisme, futvòlei, hoquei, futbol sala, tennis, cotxes amb pedals; per als més petits hi ha un circuit d’iniciació a la psicomotricitat, a més d’un circuit d’educació viària supervisat pels policies locals; i finalment també s’han adaptat tres esports per a les persones amb discapacitat: vòlei, goalball i bitlles. Les activitats es duen a terme cada dissabte de 10.30 a 13.30 h en un barri diferent de Palma. Aquest dissabte és el torn del Son Fortesa Nord.

Amb un pas de nas. Fan olor les obres d’art? Vet aquí la premissa d’aquesta activitat que organitza el Museu d’Art Contemporani de Palma. Els infants podran “ensumar” què s’amaga darrere de les peces de l’exposició ‘Reproductibilitat 2.2. col·lecció olorVISUAL’. Serà a Es Baluard de Palma a les 11 h.

‘El viatge de la Tris’. La vida de Mendoza lligada a una antiga i vella biblioteca, la qual haurà d’abandonar aviat per la seva imminent jubilació, n’és el protagonista. La seva passió per la lectura i els seus amenaçats records aportaran amb humor aventures amb pirates inspectors i princeses. És un musical infantil en què realitat i ficció apareixen davant l’espectador de manera divertida, on el que és real i no real porten els assistents de viatge per llocs insospitats, on les emocions fluiran de manera càlida i màgica mitjançant els característics personatges i la seva història. Aquesta obra la podreu veure durant tota la setmana a l’Auditòrium de Palma: dissabte 3, a les 17 h en castellà i a les 19.30 h en català; diumenge 4, a les 12 h en català i a les 17 h en castellà; i dimarts 6, a les 17 h en català.

Diumenge, 4 de desembre

Fira de la perdiu. Els més petits de Montuïri podran gaudir de l’espectacle infantil que es durà a terme a la plaça Major a les 17.30 h.

Concert de Dàmaris Gelabert. Pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils, oferirà cançons que es canten cada diari dins l’àmbit escolar i familiar pel seu contingut pedagògic, útil en la formació d’hàbits i rutines, d’ensenyaments bàsics i de valors educatius. Amb una manera pròpia d’entendre l’estimulació musical i amb una base musicoterapèutica, ha creat el Mètode Totsona, que es fonamenta en la cançó i en la necessitat d’entendre la música com el primer llenguatge de l’infant. Actuarà al teatre municipal Xesc Forteza de Palma a les 12.30 h.

Postal de Nadal. Taller infantil que organitza la llibreria Lila i els contes de Palma. Serà a les 17.30 hores. 10 euros.

Dilluns, 5 de desembre

‘No more kisses’. Contacontes en anglès a les 17.30 h a Lila i els contes de Palma. És una botiga ubicada al centre de Palma, dissenyada per a gaudi dels infants, als qui ofereix històries, jocs i manualitats. Gratuït.

Dimarts, 6 de desembre

‘Carilló’. Espectacle familiar a càrrec de la companyia La Tal. Ding, dong, ding, dong… Sona la música de carilló, els engranatges es comencen a moure. Tic-tac, tic-tac… Ha arribat l’hora. L’escenari s’omple de personatges que expliquen les seves històries de cavallers, pallassos, baralles, passions. La m’agia surt de dins d’aquest rellotge gegant inundant racons de places i carrers. L’originalitat de Carilló fa que la gent aturi el seu pas per veure en funcionament aquest gran rellotge que pretén robar el temps. Es podrà veure a la plaça de la Catedral de Ciutadella ales 18.30 h. Gratuït.

Dimecres, 7 de desembre

‘La cuca de llum descobreix Nadal’. Contacontes amb ombres xineses. Arriba Nadal i la cuca de llum descobreix al bosc un petit avet que està trist perquè vol ser com els avets grans, que se’n van a la ciutat per ser decorats amb llums i garlandes de colors per celebrar Nadal. Llavors, a la cuca de llum se li acut que pot ajudar aquell petit avet. Com ho farà? Es durà a terme a la biblioteca de Sineu a les 17 h.

Divendres, 9 de desembre

‘Pols de lluna’. Aquest és el títol de la història que es llegirà en la sessió de contacontes que tindrà lloc a la botiga Lila i els contes de Palma. L’activitat es durà a terme a les 17.30 h i és gratuïta.

Altres esdeveniments

Exposició de Lego. Podeu gaudir en família d’aquesta exhibició, la més gran que es pot veure a Mallorca, fins al 18 de desembre al polígon de Son Bugadelles (Santa Ponça). Horari: de 17 h a 22 h entre setmana; caps de setmana i festius, de 10 h a 22 h.