L'AGENDA DEL CRIATURES
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

Vols promocionar el teu esdeveniment a l’agenda del Criatures? Aquest és el correu per a les activitats dels més petits agendacriatures@arabalears.cat

Dissabte, 17 de desembre

‘A Christmas Carol-Un cuento de Navidad’. El prestamista Ebenezer Scrooge és visitat per tres fantasmes: un del passat, un del present i un del futur. Intenten fer-li veure els errors del passat i les conseqüències en el futur. A l’Auditòrium de Palma aquest dissabte a les 16 i a les 19 h i diumenge a les 19 h. 20 euros.

‘Fràgil’. Jap i Nut fan feina a l’altre costat de la realitat. Són els que s’encarreguen de canviar l’escenografia transformant el paisatge quan arriben les diferents estacions. Serà a l’Auditori de Peguera a les 19 h. 3 euros.

Concert de Nadal. Concert de Nadal de l’Escola de Música i Dansa de Sant Llorenç a l’auditori Sa Màniga de Cala Millor a les 18 h. 2 euros.

‘L’última carta’. Contacontes amb Rosa Bonnín. Després escriuran una carta molt especial als Reis d’Orient per demanar els llibres que volen llegir o regalar. Serà a les 11 h a la llibreria Lluna de Palma.

Barridiades. L’objectiu és combinar el bon esport amb la vida saludable, ja que fer esport és bo i sa. Les activitats es duen a terme de 10.30 a 13.30 h al parc de la Fertilitzadora de Son Costa.

‘El castell encantat’. Rondalla fantàstica a l’estil tradicional del teatre clàssic de teresetes interpretada per Antoni Masegosa. Serà al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor a les 18 h.

‘Joc-metries pel solstici’. Amb relació a l’efecte del solstici d’hivern a la Seu a les 8.30 h, es convida les famílies a explorar la geometria en el nostre dia a dia i la seva vinculació amb l’art contemporani. A les 9.30 h s’ofereix un taller per a famílies amb infants entre 6 i 12 anys. Tindrà lloc al museu Es Baluard de Palma.

‘Vive la magia en Navidad’. Aparicions, desaparicions, foc, animals, mocadors... Entrau al món màgic amb humor i participació. Magic Berni i Mimi-Mago arriben al Teatre de Binissalem a les 19 h.

Taller Lego Architecture. Els nins dissenyaran mitjançant un dibuix tècnic els seus edificis o escultures i després els duran a la realitat construint-los amb peces de Lego. Serà a la Fundació Aedificat, a Palma, a les 15.30 h.

Taller de koinobori. Les juguetes formen part d’una cultura, d’un país o d’una zona geogràfica, però en el fons les juguetes són tan diferents arreu del món? Construeix l’estel japonès anomenat Koinorobi. El taller es farà a la Biblioteca del Coll d’en Rabassa a partir de les 10.30 hores.

‘El árbol de mi vida’. Els protagonistes són Ell i Ella, un matrimoni que, en arribar a vells, es dediquen a recordar la seva història. Pata Teatro, companyia de Màlaga, mostra el cicle vital d’aquests dos personatges de manera poètica i nostàlgica. Es farà al teatre Sans dissabte i diumenge a les 19 h. 10 euros.

‘Tres contes de Nadal’. Contacontes amb Clara Pol. Aquest llibre recull en un sol volum tres contes clàssics entorn del tema de Nadal. Les tres històries foren escrites per H. C. Andersen, K. Grahame i A. P. Txèkhov: El ninot de neu, A casa, la nit de Nadal! i La nit de Nadal d’en Vanka. Serà a les 11 h a Agapea Palma per a infants a partir de 3 anys.

Maria Bimbolles. Maria Bimbolles és un personatge de ficció creat per Victòria Sitges el 2009 i orientat a infants de 0 a 6 anys. A través de les seves cançons i espectacles posa en funcionament la imaginació i la fantasia. Actuarà a les 11 h a la plaça de la Bassa de Manacor.

Taller de postals. Bona música en directe, bons productes de quilòmetre zero i bons xefs per preparar-los. A més, hi podreu fer les vostres postals en un taller que es farà a les 11 h a la plaça de les Verdures de Manacor.

‘Va de contes’. Primera sessió del cicle Lectures que fan créixer, a càrrec de Marta Alburquerque. Es tracta de sessions grupals de foment de la lectura per a famílies amb infants. Serà a les 11 a la biblioteca Ca ses Gotleves a Llucmajor.

Taller de decoració de l’arbre de Nadal. Decoració amb materials reciclats amb l’Associació de Joves de Portocristo, l’AMIPA Mitjà de Mar i l’AMIPA Ses Comes. Serà a les 17 h a la sala d’actes de l’Oficina Municipal Portocristo.

‘Bambi’. Mallorca So presenta aquest espectacle de titelles. Bambi és un cérvol petit, tímid i insegur que viu al bosc amb els seus pares. La intervenció de l’home provoca que el petit cérvol quedi orfe en el bosc els secrets del qual haurà de descobrir, a més dels animals que hi viuen. Es podrà veure a les 18 h a la plaça de la Vila de Santa Margalida.

‘Els pastorets’. Representació a càrrec del grup de teatre del Centre Catequístic Sant Miquel, amb la direcció musical de Josep Lluís Mestres i música en directe amb cançons de Margui Juanico i Enric Ribó. Serà al saló d’actes del Centre Catequístic de Sant Miquel de Ciutadella a les 18 i a les 20 h.

Taller d’espelmes. Cada nin, amb l’ajuda dels acompanyants, farà espelmes a partir de cera d’abella i de la reutilització d’espelmes velles. L’activitat és per a infants de 7 a 12 anys i es farà al Centre de Recepció del Parc Natural de l’Albufera del Grau de Maó a les 10 h.

Diumenge, 18 de desembre

Taller de fer caparrots. La colla de gegants de Santa Margalida organitza un taller de caparrots perquè cada nin de la vila pugui tenir el seu i així poder acompanyar en Mateu i na Margalida el dia de la trobada. A la rectoria a les 15.30 h.

‘Hannah dels tres països’. Relat en forma de faula que narra la història de tres dones joves procedents de països diferents (Síria, el Brasil i Romania) que es veuen obligades a deixar els seus llocs d’origen i que comparteixen el mateix nom: Hannaya, Hanna i Anca. Tindrà lloc a les 11 h al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor i a les 19 h a l’Auditori municipal de Santa Margalida.

‘Somriu al Nadal’. Concert de la Coral Clau de Sol, la Coral Jove, la Coral Juvenil i els alumnes de l’Aula de Cant de l’Ateneu Musical de Ferreries. L’actuació és gratuïta i es durà a terme a les 19 h a l’Auditori de Ferreries.

Dilluns, 19 de desembre

Taller de rens de Nadal. Activitat organitzada per la Biblioteca Municipal de Búger. Els nins que hi vulguin participar han de dur un tub de paper de vàter. Serà a les 18 h a la biblioteca de Búger.

Dimarts, 20 de desembre

Taller de portaretrats. Acte a càrrec del bibliotecari i destinat a un públic a partir de 5 anys. Es farà a les 17.30 a la biblioteca de Son Macià de Manacor.

Dimecres, 21 de desembre

‘En Joan de sa maleta canta i balla’. Contacontes a càrrec de Joan Alzina. En Joan de sa Maleta és el nou personatge d’animació infantil ideat per Joan Alzina especialment pensat per a nins i nines de 0 a 10 anys. Es podrà veure a les 18 h a la biblioteca de Manacor.

‘El castell enkantat’. Espectacle infantil que inclou la rondalla en què el príncep Bernadet convida tothom a una festa al seu castell. Serà a les 18 h a la biblioteca de Santa Eugènia.

Dijous, 22 de desembre

‘Conta’m un conte’. Taller musical orientat a nins de 0 a 3 anys. A les 16.30 h a la sala de sobre la rectoria de Santa Margalida

Divendres, 23 de desembre

‘En Martí i el siurell màgic’. En Martí és un nin alegre i juganer que, tot i ser fill de pescadors, té por de la mar. Un bon dia les coses deixen de ser així com eren. Serà a les 17 h a la sala d’actes de la biblioteca de Sineu.

‘Ratataplam’. Actuació de música i dansa pensada per a nins i famílies. Es farà a les 17 h al pavelló de les Escoles de Santa Eugènia.