Exposició al sol

Els infants es poden banyar a la platja a qualsevol edat, sempre que els protegiu la pell del sol i hi aneu a les hores menys caloroses del dia (eviteu d'11 a 17 h a l'estiu). És preferible evitar l'exposició directa en els primers 6 mesos del nadó.

A l'estiu i sense protector solar, el nen només pot estar en llocs tancats o en zones obertes completament ombrejades.

Cal aplicar un protector solar de factor 50, ja que la pell del nadó és més sensible als rajos solars que la de l'adult. És més fina i encara no produeix la quantitat necessària de melanina (els melanòcits funcionen amb normalitat a partir dels dos anys).

A l'aire lliure i amb sol, la roba ha de ser de cotó o de lli perquè transpiri i el cap ha d'anar protegit amb una gorra o barret. Les ulleres de sol d'òptica o farmàcia també són recomanables.

Feu servir protectors solars resistents a l'aigua i renoveu-los cada dues o tres hores, perquè amb la suor i l'aigua poden perdre una part de l'eficàcia protectora.

Apliqueu el protector també a la muntanya. A partir de 1.000 metres d'alçada, feu servir una protecció molt alta, ja que el filtre natural de la humitat, que protegeix parcialment dels rajos, desapareix.

I quanta aigua han de beure els infants? De 0 a 6 mesos, 0,7 litres/dia. De 6 a 12 mesos, 0,8 litres/dia. D'1 a 3 anys, 1,3 l/dia (uns 0,9 l d'aigua i begudes). De 4 a 8 anys, 1,7 l/dia (uns 1,2 l d'aigua i begudes).