Criatures 07/06/2014

“Cuina bé, menja sa, juga millor” Marc Bartra I la fruita seca Avellanes a qualsevol hora Amanida d’enciam, avellana, ametlla i formatge fresc Sabies que...?

El Marc Bartra ens presenta la fruita seca. Tot el Camp de Tarragona i també el Priorat produeixen una gran quantitat de fruita seca i d’oli d’oliva. L’avellana és la producció estrella en aquest territori i té una denominació d’origen protegida. El Marc és del Baix Penedès i li encanta menjar avellanes a qualsevol hora del dia, tant crues com torrades.

1 min

e

Ingredients per a 4 persones

1 enciam

50 g d’avellanes torrades

25 g d’ametlles torrades

100 g de formatge fresc

50 ml d’oli d’oliva verge

15 ml de vinagre

Sal

e

Elaboració

1. Netegeu i trossegeu l’enciam. 2. Talleu el formatge fresc a daus i barregeu-los amb l’enciam. 3. Afegiu-hi les ametlles i les avellanes trossejades. 4. Amaniu-ho amb oli d’oliva, vinagre i sal.

Observacions

S’hi poden afegir hortalisses com tomàquet, pastanaga, pebrot o altres. Al gust de cadascú.

La fruita seca és una bona font d’energia, amb greixos beneficiosos i minerals molt adients quan es fa esport. Són petites dosis d’energia fàcils de transportar, que s’haurien de prendre de 3 a 7 cops per setmana.

stats