Criatures 22/12/2012

Cantar nadales

1 min

Cançons i poemes de Nadal amb pòsit educatiu

Laura Borràs, professora de didàctica de la literatura infantil a la Facultat de Formació de Professorat de la Universitat de Barcelona, explica per què és tan important que les criatures aprenguin poemes, en general, i de Nadal, en concret. L'argument principal és que "la poesia parla de nosaltres mateixos, per això és fàcil que arribi a les criatures i als adolescents". Un altre seria que entenguessin que Nadal ve de la paraula nativitat i qui va néixer va ser Jesús. Però hi ha altres arguments.

1 La memòria és una facultat humana que s'ha d'exercitar. Una bona pràctica és el poema de Nadal. Justament en els estadis inicials d'accés al coneixement activar la memòria és molt important. La poesia ho permet.

2 Els poemes de Nadal contenen la informació d'on venim. El cristianisme és més una cultura que una religió. Els poemes permeten conèixer-lo sense haver de parlar de termes religiosos. Tots els grans poetes del nostre país tenen poemes sobre Nadal perquè vertebra la nostra cultura. Si es coneix una cultura, es respecta.

3 Beneficis lingüístics, perquè un poema permet accedir a un nou vocabulari, que s'aprèn per la repetició.

stats