Aprenem jugant des de la tauleta

A finals del 2013 va sortir al mercat l’apli Bye Bye Fears, un joc educatiu per superar rebequeries i pors infantils. Una creació fruit d’un any de feina entre Fluff, una empresa dedicada a la innovació de joguines, i el desenvolupador Digital Dive Studio.

Fluff s’enorgulleix de crear les úniques joguines guardonades per psicòlegs. Marta Rueda, psicòloga i cofundadora de l’empresa, explica: “Teníem clar que els nens s’expressen molt bé a través del joc. Vam començar fent quatre peluixos per als nens, acompanyats d’ e-books per guiar els pares. Volíem anar més enllà, els contes podien ser una via però els nens tenen un paper passiu, en canvi el videojoc ajuda a identificar emocions, estimula el nen a aconseguir objectius i és útil per mantenir una conversa sobre el joc”.

Resulta difícil plasmar l’ansietat i la frustració que senten els nens quan s’enrabien, possiblement per això hi ha pocs llibres que tractin les rebequeries i cap aplicació ho feia fins que va aparèixer Bye Bye Fears. La idea inicial va ser un joc de realitat augmentada, però després de provar-lo amb nens el van modificar fins que tant creadors com jugadors potencials quedaven satisfets. El resultat són quatre jocs diferents, un per cada personatge, per tractar rebequeries i pors (al dolor, al rebuig i pors nocturnes), amb un primer nivell gratuït i dos més de pagament, a més d’un espai perquè els pares entenguin què passa pel cap dels nens i on trobaran consells pràctics escrits per psicòlegs.

També han creat un blog (Blog.fluff.es) on escriuen posts cada dia laborable per solucionar dubtes sobre l’educació dels nens, pengen vídeos entretinguts, consells, manualitats i més.e

Apli: Bye Bye Fears

Edat: 3-8 anys

Idioma: castellà

Plataforma: iOS

www.fluff.es