Criatures 13/10/2012

Alimentació complementària

1 min

Llet

Lactància exclusiva fins als sis mesos.

DE 6 A 9 MESOS

Fruita Bullida, en compota o en suc natural (3 culleradetes al dia). La lactància es manté com a plat principal. Les fruites recomanables al principi són plàtan, poma i pera.

Verdura En forma de puré, crema de verdura o brou vegetal (pastanaga, carbassó, carbassa, moniato). S'introdueix la patata o sèmola d'arròs i mitja culleradeta d'oli verge extra biològic (oliva, gira-sol, lli). A partir del 9è i 10è mes, s'ofereix més varietat de verdura i fruita.

DES DELS 8-9 MESOS

Cereals Farinetes o crema de cereals sense gluten d'arròs, mill, quinoa i/o blat de moro. Es poden barrejar amb llet. Al cap d'unes setmanes, es poden barrejar amb la crema de fruita o de verdura.

A PARTIR DE 10 MESOS

Cereals Es poden anar introduint cereals amb gluten com ara l'espelta, el blat sarraí (sense gluten), la civada, el kamut i, molt a poc a poc, el blat.

A PARTIR D'11 MESOS

Cereals Afegim proteïna vegetal com ara el iogurt biològic de soja i/o cabra, els llegums (triturats) o mig rovell d'ou bullit.

A PARTIR DE L'ANY

Introduïm carn blanca (pollastre, gall d'indi); peix blanc (lluç, llenguado) i peix blau; formatge tendre i pa integral d'ordi o sègol.

stats