Criatures 31/07/2017

Contra la calor… jocs!

2 min
aigua
aigua

Hi ha dies que la calor et deixa escarxofat al sofà, tota la roba ens fa nosa, els nanos estan tant enganxosos com les mosques a l'estiu i sembla que no hi hagi res que pugui alleujar-nos llevat del ventall paipai que ens van regalar en aquell restaurant… aneu errats!

Els jocs sempre són una bona opció per aquests moments, i si hi posem una mica d'aigua, sempre són garantia d'èxit a l'estiu!

Us faig tres propostes que us refrescaran i que no tenen perquè fer-vos quedar xops. Tot i això, ja us avanço que podria ser que també acabin en una lluita de mànegues i cubells d'aigua! Però això, ja us ho deixo escollir als que jugueu...

Qui més, qui menys!

Agafeu un globus gran ple d'aigua per cada jugador. Part de la gràcia del joc és la dificultat que té aguantar-lo sense que rellisqui de les mans. Si us sembla més pertinent, també podeu fer servir xeringues grans en lloc dels globus (són més fàcils de manipular i controlar l'aigua).

El joc consisteix en mullar a la resta de jugadors i que no et mullin. Quan s'acabi el temps de joc, guanyen els que tenen més aigua al globus i els que estan menys molls.

Podeu fer que el joc acabi en un temps determinat, quan a algú se li acabi l'aigua, quan tots s'hagin quedat sense...

Si heu d'omplir molts globus sempre podeu fer servir un omplidor múltiple , jo no l'he provat, i vosaltres?

Els guardes de la cisterna

Cada persona que juga té una ampolla d'aigua plena fins a una marca que planta a terra en algun lloc de l'espai de joc. També disposen d'una pilota (per tots).

La mecànica consisteix en tombar les ampolles d'aigua de la resta de jugadors tirant-les amb la pilota sense que tombin la pròpia. Quan es buida una ampolla, aquella persona queda eliminada i ha d'abandonar el camp de joc. Guanya el darrer/a jugador/a que queda amb aigua a l'ampolla.

Podríem jugar per equips, per temps, amb una ampolla per equip i no per persona...

Caçadors d'aigua

Necessitareu un pot/galleda amb una marca i tres xeringues grosses per cada quatre jugadors. Els jugadors que tenen les xeringues es posen darrera una línia i les carreguen d'aigua. I el que te el pot es posa a una distancia on l'aigua de les xeringues pugui arribar.

Els que tenen les xeringues llencen aigua per intentar encertar al pot que té el seu company/a. I el que té el pot intenta que encertin. Si aconsegueixen arribar a la marca del pot, guanyen tots. Si no, perden tots.

Cal que us assegureu que els que tenen les xeringues disposen de prou aigua per arribar a la marca del pot.

Com més petit sigui el pot, més difícil serà encertar… i més fàcil mullar-se!

Només de pensar-hi ja em sembla que fa menys calor!

Nota: imatges tretes d'aquí

stats