Criatures 07/07/2012

Fem vacances a Barcelona

Trinitat Gilbert
3 min
Fem vacances a Barcelona

Barcelona té una mar de propostes per a les famílies que hi passen les vacances. La Maria i el Lucian, pares de dues filles de 16 i 10 anys, ho asseguren. Tots quatre passen el juliol sencer a la ciutat mentre que l'agost se'n van a Bucarest, la ciutat natal dels pares, per visitar la família.

"Quan les nenes eren més petites, el juliol el passaven amb els avis a Bucarest, perquè nosaltres treballem tot el mes sencer", explica la Maria. Però ara que ja són més grans elles decideixen què volen fer, i prefereixen passar el juliol a la ciutat on estudien i viuen. De manera que als matins estudien, fan una mica de deures, assagen piano i guitarra, fan manualitats ("els encanta") i la tarda la dediquen a fer les activitats que la ciutat els proposa.

Viuen a prop de la Sagrada Família i, com que sempre tenen amics de tot el món que els visiten, la magistral obra d'Antoni Gaudí és de visita obligada. Però només una de la visites. N'hi ha moltes més que fan amb els amics o soles.

El CosmoCaixa (http://obrasocial.lacaixa .es) és la passió de la petita, i, de retruc, de tota la família, que l'acompanya. Hi fan els tallers o senzillament passegen per les exposicions. Si no van al CosmoCaixa, se'n van al Zoo (www.zoobarcelona.cat), que també els agrada, perquè els omple un dia sencer. "Si hi anem amb els amics, és ideal, perquè hi dinem, i perquè hi acabem fent coses molt diferents, des d'anar a veure els dofins fins a anar a la granja".

Com que les filles són unes apassionades de la música, sempre tenen ben a mà l'agenda dels concerts als parcs. "L'agafem a la biblioteca del barri i l'anem consultant", diuen els pares. També des de la mateixa biblioteca del barri els envien la programació per correu electrònic, així que estan ben informats dels parcs i de l'estil musical que hi poden escoltar.

I entre el CosmoCaixa, el Zoo, l'Aquàrium ("que també ens agrada per passar-hi una tarda") i els concerts estan ben distrets, però és que, a més, també troben temps per anar a nedar al Club Natació Barcelona (http://cnb.es/) i per anar a la platja. I tot plegat sense sortir de casa! "De veritat que és com estar de vacances malgrat ser a la mateixa població on treballem i estudiem. No ens hi falta res", comenten la Maria i el Lucian.

La crisi condiciona

L'Etiña i el Carlos, pares de la Laia i el Pau, passaran tot l'estiu sencer a Barcelona, perquè "la situació està fumuda per marxar fora", diu el Carlos. Ara bé, ja tenen previst tot el que faran durant aquestes setmanes de sol i calor a la ciutat. Per exemple, les festes de Gràcia i de Sants estan ben apuntades a l'agenda, perquè "tenen unes propostes molt divertides per als més petits", apunta el pare.

El mateix barri on viuen, Sant Andreu, els ofereix els diumenges una agenda atapeïda d'activitats i ja tenen a casa la d'aquest estiu. "Si busques coses, en trobes", continua explicant el Carlos. "I nosaltres en trobem perquè busquem informació a la web Petit Barcelona (www.petitbcn.com ), que recomano a totes les famílies que busquen activitats per a la canalla".

El Carlos i l'Etiña hi busquen teatre i titelles, perquè als seus fills, d'1 i 6 anys, és el que més els agrada. El cert és que d'oferta no en falta.

stats