Criatures 14/04/2012

Una segona vida a la mona de xocolata

i
Ada Parellada
2 min

No ha passat ni una setmana, però el Dilluns de Pasqua sembla molt lluny. Només el recordem quan obrim l'armari de les llaminadures i ens cauen, com una allau de neu de primavera, quilos de xocolata de la mona, d'aquella figura del futbolista de moda que al nen li va fer tanta il·lusió exactament durant dos minuts. La mona és una festa del padrí i el fillol, una festa efímera que deixa una herència: muntanyes de xocolata trencada encabida en pots i tàpers. A mesura que passen els dies la xocolata va perdent la brillantor original per agafar un to mat blanquinós de color de gos quan fuig, amb petits punts grocs: els pèls dels pollets que acompanyaven la figura del futbolista i que van caure en la trencadissa.

Si no volem que les restes de futbolista acabin a les escombraries, el millor que podem fer és donar-los una segona vida. Us faig tres propostes. No les puc classificar per nivell de dificultat perquè totes són exageradament senzilles.

Comencem per unes trufes. Simplement necessitem la meitat de nata líquida del pes de xocolata que vulguem fer servir. Si tenim 500 g de xocolata, caldran 250 g de nata líquida. Fem bullir la nata i hi fonem la xocolata, a bocins petits. Si són trufes per a adults, hi podem afegir un rajolí generós de conyac. Barregem-ho amb unes barnilles fins que aconseguim una emulsió i deixem-la refredar a la nevera unes quantes hores. Quan la barreja hagi pres, en fem boletes amb les mans i les arrebossem amb granets de xocolata (aquelles minúscules porcions de xocolata, típiques de les trufes). Les podem congelar, en capsetes separades, per anar-les traient quan ens convingui i també per regalar. És un regal saborós, fet per nosaltres, sostenible i molt barat. Això no m'ho podreu negar!

Una altra proposta la podríem titular Roques de xocolata . Es tracta simplement de fondre xocolata en un recipient i omplir-lo de blat inflat (Corn Flakes) o arròs inflat (Krispis). Quan pràcticament han absorbit tota la xocolata, anem fent muntanyetes sobre un paper de forn i les posem un minut al congelador. Sensacionals per fer-les amb els més petits de la casa.

I uns bombons de músic? Fonem la xocolata i la disposem en motlles petits de silicona. Hi enfonsem fruita seca i ho deixem refredar. Ja ho tenim!

stats