Com ens posem d’acord?

Ramon Carrillo, psicoterapeuta i director del centre Cepfami, aconsella que els pares tinguin presents una sèrie de recomanacions que els poden ajudar a l’hora de posar-se d’acord sobre l’educació dels fills. Apunta que moltes vegades a les consultes els arriben pares preocupats pel comportament del fill i acaben sent problemes de parella o

personals.

Els pares han de ser un equip que dóna missatges a l’uníson

Els missatges ambivalents són confusos per als fills. Una parella amb bona comunicació són uns pares que aconsegueixen transmetre missatges clars.

Sempre s’ha de negociar

És important que no es discuteixin decisions davant de les criatures, cal que hi hagi una negociació prèvia.

Cuidem la parella

Les funcions parentals queden condicionades per la relació que té la parella. Si la parella té una bona relació serà més fàcil que busqui el diàleg i es trobin solucions.

Analitzem per què al nostre fill li està passant el que li passa

Els nens també absorbeixen emocions, hi pot haver canvis que ens semblen insignificants però que a ells els suposen un malestar. Les criatures saben el que passa, bo o dolent, a través de les paraules i també del clima emocional que hi ha a casa.

La parentalitat és un repte per conèixer-nos millor a nosaltres mateixos i poder ser més bones persones

Plantegem-nos la paternitat/maternitat com una oportunitat per veure què podem millorar de nosaltres mateixos, que ho puguem projectar en la parella, si en tenim, i en el nostre fill.