Criatures 28/04/2012

A l'estiu, cap infant sense colònies

P. Arenós
2 min
A l'estiu, cap infant sense colònies

Acausa de la persistència de la crisi econòmica, la Fundació Catalana de l'Esplai segueix amb la campanya de beques per a les activitats d'estiu per beneficiar, principalment, les famílies en situació de risc social. L'estiu passat, la Fundació va atorgar 1.029 beques per a casals d'estiu i colònies. Per fer possibles aquests ajuts, des de l'entitat s'impulsa un pla de captació de fons perquè les administracions, empreses i ciutadans que hi vulguin col·laborar puguin fer les seves aportacions.

Una de les famílies beneficiades és la de José Maria Ruiz, veí de Polinyà i pare de la Mireya i la Yanira, de 14 i 8 anys respectivament, ja que la Fundació els va becar per al casal d'estiu de l'esplai El Grup el 2011 i ho tornarà a fer per a aquest estiu. "Em vaig quedar a l'atur fa tres anys i ara només cobro l'ajut de 426 euros. La meva dona va tenir un accident laboral, la van operar i després la van acomiadar. Ella cobra 450 euros. Per sort -diu-, tenim el pis pagat, però només amb menjar i despeses corrents ens marxen els diners". "Gràcies a les gestions de l'esplai, van becar les nenes i durant tot el juliol hi van de 9 a 13.30. Allà hi fan moltes activitats i jocs, i també van a la piscina. Les dues són nenes molt responsables i saben que anem justos de cèntims, però elles no en tenen cap culpa i poder seguir a l'esplai és un regal. Estic molt agraït", afirma Ruiz.

Més ajuts

Per la seva banda, la directora del Moviment de Centres d'Esplais Cristians (MCEC), de la Fundació Pere Tarrés, Maria València, recorda que des de la seva entitat, i per primer cop, han impulsat un fons de beques també per a les activitats de la Setmana Santa, uns ajuts que ja són habituals per a les colònies i els casals de l'estiu. Segons València, amb aquestes beques de Setmana Santa van cobrir "entre el 25% i el 75% del cost de l'estada d'un centenar de nens amb risc d'exclusió social o de baix nivell socioeconòmic". De cara a l'estiu, mantenen la iniciativa.

stats