Infància 15/03/2017

Futbol sense barreres

37a jornada escolar de futbol amb nens i nenes amb discapacitat intel·lectual

A.f.
1 min
Futbol sense barreres

Aquest dijous se celebra la 37a edició de la Jornada Escolar de futbol organitzada per la Federació ACELL (Federació catalana d’esports per a persones amb discapacitat intel·lectual), amb la col·laboració de Special Olympics Catalunya, a les instal·lacions Meiland de Barcelona i, pel que fa a les proves adaptades, al recinte del CEM Mundet.

Com ja ha succeït en els últims anys, gràcies al projecte ‘Esport a l’Escola’, impulsat amb la col·laboració de la Fundación Privada Leo Messi, s’ha pogut incrementar molt la participació dels joves esportistes en la competició escolar. Les escoles d’educació especial que hi participaran són: Club Alba de Reus, Montserrat Montero de Granollers, Marià Felip de Gavà, Mare de Déu del Mont de Vilafant, Xaloc i Font de l’Abella de Girona, L’Estel de Balaguer, GSIS, ACIDH, CEE Horitzó, Nen Déu de Barcelona, Llar de Sant Josep de Lleida, Les Aigües de Mataró, SOLC de Tarragona i Ramon Suriñach de Ripoll.

L’edat dels esportistes en la Jornada Escolar és de 8 a 20 anys i es divideixen per equips i nivell de joc. A més, hi haurà 72 participants en proves adaptades, d’aquesta manera tots els jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual podran participar en la competició.

A banda d'organitzar aquesta jornada de futbol, la Federació ACELL, amb la col·laboració de la Fundació Cruyff, la Fundación Privada Leo Messi i Special Olympics Catalunya, també fomenta, durant la temporada esportiva, les jornades escolars de natació, bàsquet i atletisme per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits.

stats