Criatures 17/08/2013

¿Amb qui has quedat, mama?

i
David Cirici
2 min

L'estiu és temps d'amors adolescents, però suposo que també d'amors en general, simplement perquè hi ha més temps i ocasions per a les coses de l'amor. En parlo amb una amiga separada i apareix un tema interessant: es queixa que, d'adolescent, els seus pares la controlaven en excés. I que ara, de separada, qui la controla són les filles. M'explica que en una ocasió, mentre passava l'estiu en un poble de la costa, l'havien castigada sense poder sortir a la nit a fer el gelat amb els amics, i es va escapar per la finestra després de deixar, al llit, unes quantes tovalloles que simulaven, amb l'habitació a les fosques, les seves formes d'adolescent en ple creixement. No va servir per a res. Quan va tornar, a la una de la matinada, després de dos gelats i d'uns quants petons experimentals amb gust de maduixa, els seus pares l'estaven esperant desperts. Com que aleshores els fills encara rebien bufetades, en va rebre unes quantes.

Ara són les seves filles adolescents les qui controlen les seves històries d'amor. Hi ha casos pitjors, em comenta, perquè hi ha fills que controlen com es vesteix la mare quan surt, i com es pinta, i a quina hora torna. Però a mi ja em sembla prou greu que mirin de controlar a qui veu i a qui no veu la seva mare, i emetin els seus judicis crítics sobre els sospitosos.

El control dels fills

Si tot això és cert, li dic, el món és ben bèstia. Perquè de la mateixa manera que el control sobre els adolescents era molt més estricte per a les noies que per als nois, el control dels fills sobre les mares acostuma a ser més dur que sobre els pares. Però ella em diu que, en realitat, tot això la diverteix. En més d'una ocasió ha sortit de casa vestida per anar a fer jòquingquan, de fet, es proposa celebrar una trobada amorosa amb el seu amant. Més d'un cop l'ha convidat a casa, però camuflat entre altres amics, i sempre ha trobat molt emocionant fer-se petons o que li toquin el cul d'amagat, a la cuina.

A tall de conclusió, va i em diu que té la sospita que el control, sigui dels pares o dels fills, li fa viure l'amor i el sexe amb una intensitat que no tenien les seves relacions de parella consolidada i convencional. Glups! Protesto, i em diu que la gent d'esquerres sempre estem amb la mateixa història de la llibertat i tota la pesca. Li dic que hi pensaré.

stats