19/12/2015

“No es tracta de fer cap teràpia”

3 min
“No es tracta de fer cap teràpia”

Quan et separes, en principi continues quedant amb parelles amigues, però de mica en mica no et sents a gust amb els antics amics perquè és difícil que en una separació no prenguin partit a favor de l’un o de l’altre. Això genera comentaris, hi ha malentesos i la relació amb les antigues amistats acaba complicant-se.

¿Vols dir que una persona separada busca relacionar-se amb persones en situació similar?

Potser no és una decisió clara, però quan ets amb famílies que no s’han separat veus les bromes que fan, com es tracten, i al final t’acabes sentint incòmoda. I t’acabes trobant sol o sola amb un fill petit i no saps què fer els caps de setmana.

¿I veient-ho se t’acudeix fer un portal per a singles

No podria dir que parteixo de la meva experiència com a mare per posar en marxa la web, perquè la meva família no és monoparental, però sí que he recollit l’experiència d’amics i amigues que s’han separat.

Ve a ser com una agència de viatges per a caps de setmana.

Hi ha moltes agències que preparen activitats per a solters, però quan estàs amb un fill petit has de pensar en activitats que el facin feliç a ell.

Quines activitats funcionen millor?

Les relacionades amb la natura, les culturals. Es tracta de proposar excursions, activitats d’un sol dia, però també caps de setmana o fins i tot vacances. Les activitats més habituals són sortides d’un dia en grup i en autocar. Es fan una o dues activitats, es dina plegats i es torna a Barcelona.

¿I són estrictament només per a famílies monoparentals?

Sí, s’intenta no barrejar les famílies monoparentals amb les tradicionals. Es tracta que les persones que eduquen soles un fill puguin estar amb altres persones que també estan sols amb els fills. Quan estàs sol i vols fer alguna activitat amb el teu fill no pots tenir el suport que tens quan estàs en parella.

¿És només per a persones separades?

A més de mares o pares divorciats, hi ha mares solteres o persones que han enviudat, sempre amb nens petits, d’entre 3 i 12 anys, normalment. Però també pot venir una tieta amb un nebot o fins i tot una àvia o avi amb un nét o néta.

Els nens, esclar, no es coneixen.

No, però no tenen cap dificultat per fer amics. Les sortides són en grups no gaire nombrosos, potser d’unes trenta persones entre adults i nens. A més, hi ha una monitora infantil titulada, que els cuida i fa que es coneguin, que juguin junts, que cap no es quedi sol. D’aquesta manera, amb una monitora, els pares poden estar una mica més relaxats, i conversar amb altra gent.

¿L’objectiu és que pares i mares singles

No és l’objectiu, però això pot passar i em sembla molt bé. Però ha de quedar clar que no es tracta de fer cap mena de teràpia ni de trobar parella. Són activitats de lleure, es tracta de passar-s’ho bé en un entorn agradable, sabent que no sempre és fàcil compartir un dissabte o diumenge o un cap de setmana amb gent que no coneixes.

Les vostres activitats, d’alguna manera, segreguen les famílies amb pare i mare de les monoparentals.

És bo oferir aquesta possibilitat. Hi ha hagut gent que m’ha arribat a dir que quan anava a activitats en què hi havia altres famílies tradicionals sempre acabaven sorgint les típiques preguntes de per què hi anava sol o sola. I el primer dia respons, però arriba un moment que et canses d’explicar la teva vida i de sentir-te jutjat o compadit. És bo compartir experiències amb gent que més o menys ha viscut una cosa similar.

stats