A.F.

Torna a les TV locals 'Famílies i escola'

'Famílies i escola', el programa que fa l'educació més fàcil, torna als mitjans locals

Torna a les TV locals 'Famílies i escola' Zoom

El joc com a eina educativa. Ensenyar d'acord amb els nous temps. Conèixer el paper dels avis en l'educació. Debatre sobre la sexualitat o l'orientació sexual. Parlar de la nutrició o de l'educació inclusiva. Aquests són alguns dels temes que es tractaran a la novena temporada de 'Famílies i escola'.

El programa comptarà amb la participació i experiència d'experts com Jaume Ulldemolins, membre de l'Associació de Menors Transsexuals de Catalunya Chrysallis; Boris Mir, impulsor d'Escola Nova 21; Milos Salgueda, psicoterapeuta; Sandra Gussinyer, psicoterapeuta i creadora del programa 'Nens en moviment', Gemma Salvador, dietista; Víctor Baroja, mestre i impulsor de la Federació Catalana de Joc Tradicional, o Amaia Hervas, psiquiatra infantil experta en trastorns de l'espectre autista, entre d'altres.

Reflexions a partir d'experiències viscudes

Des del 25 de gener, 'Famílies i escola' convida a dialogar i a debatre a l'entorn de temes i vivències explicades pels seus protagonistes: pares, mares, joves i experts.

L’objectiu de ‘Famílies i escola’ és oferir a pares, mares i professors un programa divulgatiu en l’àmbit de l’educació que atorga un paper principal a les famílies en aquesta tasca.

Pel que fa al format, el llenguatge senzill, l’ús reiterat d’exemples per il·lustrar situacions i el ritme dinàmic permeten una ràpida connexió dels oients i espectadors amb els continguts plantejats.

Aquesta és la novena temporada del programa als canals de televisió de proximitat i la quarta a les emissores locals. A través d’aquest espai, els mitjans de proximitat reforcen la presència de l’educació a les seves graelles, acomplint la voluntat d’oferir continguts de servei públic, a la vegada que aborden un àmbit social que té poc espai a la pro- gramació dels mitjans generalistes.

'Famílies i escola' és una producció fruit de la col·laboració entre l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputció de Barcelona, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (FAPAES) i La Xarxa de Comunicació Local, realitzada per Canal Terrassa.

On es pot veure?

'Famílies i escola' consta de 13 capítols de 30 minuts. Enguany es podrà seguir cada setmana a ràdios i televisions locals i a través del canal 159 de Movistar+. També es podran veure els capítols al blog (laxarxa.com/familiesiescola) i al canal de YouTube del programa. Tota l'activitat del programa, a més, quedarà recollida al perfil de Twitter @educadiba. El programa es podrà veure i escoltar a una trentena de mitjans locals, que l'emeten en l'horari que convenen.