Criatures 27/09/2018

Torna la FIREPEMU

El 6 i 7 d'octubre se celebra una nova edició de la Fira de Recursos Pedagògics Musicals

A.f.
4 min
Torna la FIREPEMU

El cap de setmana del 6 i 7 d'octubre se celebra al Teatre Auditori de Llinars del Vallès la 7a edició de la FIREPEMU (Fira de Recursos Pedagògics Musicals). Es tracta d'una plataforma que fomenta la recerca i la difusió en l’àmbit de l’ensenyament, amb l’objectiu d’actualitzar i millorar les condicions de l’educació a través de la música. Un espai de formació i d’intercanvi d’idees, coneixement i eines pedagògiques. Un entorn on professionals, empreses i institucions presenten els seus projectes i donen a conèixer els seus recursos. El marc idoni per a la reflexió al voltant de la música com a eina educativa i de la seva implicació en la nostra realitat social i cultural.

Els objectius de la Fira de Recursos Pedagògics Musicals són:

• Promoure la innovació en la didàctica de la música.

• Actualitzar i millorar la qualitat de l’educació a través de la música.

• Difondre nous coneixements, recursos i materials pedagògics musicals.

• Fomentar la reflexió i el debat al voltant de l'ensenyament a través de la música.

• Abordar la música des d'una perspectiva interdisciplinària.

• Promoure la convivència i l'intercanvi d'experiències.

La fira s’estructura en dos espais diferenciats però complementaris: FIREPEMU PRO s’adreça a mestres, professors d’educació infantil, primària i secundària, empreses i institucions de l’àmbit musical, musicoterapeutes, educadors socials, així com tots aquells professionals i estudiants interessats en les propietats educatives de la música. D'altra banda, la FESTA DE LA MÚSICA EN FAMÍLIA, emmarcada dins de la FIREPREMU, s’adreça a famílies i professionals perquè petits i grans gaudeixin i coneguin de primera mà les eines, els materials i els recursos presentats a la fira. Un espai pensat per estimular i potenciar la curiositat, la sensibilitat i la creativitat dels infants a través de la música i d’altres disciplines artístiques, tot passant una estona agradable i aprenent a comunicar-se amb llenguatges que van més enllà de les paraules.

Al mateix temps, la fira disposa d’un espai d’exhibició on formadors, empreses i institucions musicals convidats exposaran els seus projectes, eines i materials i els posaran a l’abast dels assistents.

FIREPEMU PRO

FIREPEMU PRO s’adreça a mestres, professors d’educació infantil, primària i secundària, empreses i institucions de l’àmbit musical, musicoterapeutes, educadors socials, així com tots aquells professionals i estudiants interessats en les propietats educatives de la música. La cita és el dissabte 6 d’octubre a partir de les 9.30 h. Durant la jornada es faran un seguit de tallers pràctics sobre temes com la descoberta dels instruments culinaris i gastronòmics, la descoberta i iniciació en la dansa Malinké a través de la percussió d’instrument tradicionals de l’Àfrica occidental o la descoberta de l’univers de l’ukelele com a eina d’iniciació en l’aprenentatge instrumental a través del mètode 'Ukelele pas a pas'. Mestres i professors també tindran l'oportunitat de participar en el taller de Joan Capafons
 en què presenta la proposta metodològica de lectura musical 'Partitures de l’arc de Sant Martí', vint cançons tradicionals catalanes acompanyades de la seva partitura 'standard' i la partitura adaptada basada en els 7 colors de l’arc de Sant Martí, amb l’objectiu de fomentar l’educació inclusiva.


Un taller de FIREPEMU

LA FESTA DE LA MÚSICA EN FAMÍLIA

LA FESTA DE LA MÚSICA EN FAMÍLIA, dins del marc de la FIREPEMU, s’adreça a famílies i busca que petits i grans gaudeixin i coneguin de primera mà les eines, els materials i els recursos presentats a la fira. Es tracta d'un espai pensat per estimular i potenciar la curiositat, la sensibilitat i la creativitat dels infants a través de la música i d’altres disciplines artístiques, tot passant una estona agradable i aprenent a comunicar-se amb llenguatges que van més enllà de les paraules. S'hi presentaran espectacles com 'Nyam Nyam 
Música i teatre' a càrrec de la Cia. Daquidallà, l’espectacle 'Papallones
. Poesia i música' a càrrec de Carles Cuberes
 o el concert 'La Jana i els sentiment' a càrrec de Bataudicions. Ja diumenge, a les 11 h, la gran proposta és l’espectacle 'Ballant damunt la lluna', a càrrec de Reggae per Xics - The Penguins, que amb el combustible dels ritmes jamaicans faran viatjar el públic més enllà de les estrelles.


Cartell de la Festa de la Música en Família

EDICIÓ SOLIDÀRIA

Aquesta edició de FIREPEMU afegeix encara més valor al seu programa, ja que s'han animat a organitzar una acció solidària a favor de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Volen col·laborar amb el programa Hospital Amic, un programa d’humanització de l'hospital que es porta a terme per a la millora de l’experiència hospitalària dels pacients i les seves famílies. Terapeutes amb gossos, musicoterapeutes, pallassos d’hospital, etc. Tot un seguit d’actuacions diàries i programades que ajuden els nens a “ser nens” malgrat les circumstàncies d’hospitalització per malaltia, tractament o intervenció.

Per a més informació

FIREPEMU

stats