A. F.

Les colònies escolars perden pistonada

Clam unànime per reivindicar la importància de les colònies escolars a Catalunya, que retrocedeixen un 20% els darrers cinc anys

Cauen les colònies escolars / FOTOS. FCE  / FPT Zoom

Per primera vegada, les tres associacions que agrupen el 80% de les cases de colònies i albergs de Catalunya reivindiquen de manera conjunta la importància de les colònies escolars en el sistema d’ensenyament del país. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec), la Confederació Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya i l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (Accac) defensen que les colònies escolars als cicles d’infantil, primària i secundària esdevenen clau en l’aprenentatge de les competències en les diferents etapes del creixement dels infants, nens i nenes i joves. Tota aquesta feina és possible gràcies a la implicació i a la dedicació dels mestres i professors a qui reiteren la voluntat de col·laboració i predisposició a contribuir un any més al desplegament dels projectes pedagògics dels centres educatius. Les tres associacions impulsen el projecte Colònies i Educació amb accions conjuntes per garantir que l’oferta de colònies escolars mantindrà la qualitat i potenciarà el rigor i la professionalitat aquest curs.

Retrocés del 20% els darrers cinc anys

Les tres associacions, propietàries d’unes 200 cases de colònies i albergs d’arreu del país, són conscients de les dificultats econòmiques que viuen moltes famílies, i han fet un esforç en la contenció dels preus de les activitats de lleure. Malgrat buscar noves fórmules i programar propostes de lleure imaginatives, durant els darrers cinc anys el nombre de colònies escolars contractades ha caigut un 20% a Catalunya. 

Les tres associacions agrupen el 80% de les cases de colònies i albergs de Catalunya i han fet arribar un escrit als 3.000 centres d’ensenyament públics i privats del país

Referent imprescindible

Aquest posicionament inèdit fins a l’actualitat s’ha fet arribar per carta als 3.000 centres d’ensenyament públics i privats de Catalunya. Les tres associacions apunten que les colònies escolars han esdevingut en la història recent del país un referent imprescindible per entendre els valors educatius que com a societat volem transmetre als nostres infants i joves. La modernització de les instal·lacions, la incorporació dels serveis pedagògics, l’assoliment de nivells de seguretat excepcionals i el rigor amb què treballen els professionals que en tenen cura són els elements que identifiquen el sistema de colònies escolars a Catalunya.