Criatures25/07/2015

Motxilla d’aplis. Estiu a l’mSchools TechCamp

Els guanyadors dels App Awards marxen 9 dies de campaments a Castellnou de Bages, on amplien coneixements i fomenten el treball en equip

Bernat Vilaró
i Bernat Vilaró

Un sac de dormir, el pijama, roba de recanvi per passar 9 dies, la llanterna (i piles de recanvi, per si de cas), el raspall de dents, la crema solar... i que ningú es deixi a casa l’esperit emprenedor i els coneixements sobre informàtica! Les colònies del programa mSchools, una iniciativa impulsada per la Fundació Mobile World Capital Barcelona -que promou el treball a l’aula amb tecnologia mòbil-, van més enllà de passar uns dies en una casa enmig de la natura. I és que el TechCamp, el primer campament especialitzat en tecnologies mòbils de Catalunya, està enfocat a la formació per acostar els estudiants al sector tecnològic professional alhora que disfruten del món del lleure.

La primera edició d’aquests campaments ja és una realitat. Adreçats als alumnes que van guanyar els App Awards 2015, l’mSchools TechCamp va arrencar el 18 de juliol i s’acaba demà. Els nois i noies de 4t d’ESO d’arreu de Catalunya que han fet l’assignatura Mobilitzem la informàtica i que es van endur algun premi al mes de juny estan acabant de disfrutar de 9 dies frenètics a Castellnou de Bages, on han combinat el lleure amb la formació tecnològica. Els 23 alumnes que hi participen reben una visió global i professional del desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils, alhora que disfruten d’un entorn idoni per desconnectar de les classes amb els seus companys i nous amics.

Cargando
No hay anuncios

Formació i diversió

Amb aquests campaments, mSchools busca acostar a l’alumne l’àmbit empresarial i professional en un entorn diferent i més atractiu. Al TechCamp els adolescents milloren els seus coneixements sobre aplis mòbils gràcies a l’enfocament pràctic de les colònies, que alternen coneixements sobre funcionalitat d’aplicacions amb aspectes relacionats amb el negoci i el màrqueting. Tot això gràcies a la interacció entre l’alumnat i uns professionals molt preparats amb diversos perfils. A més, la dinàmica entre els mateixos nois i noies els permet conèixer diversos punts de vista, intercanviar experiències i, sobretot, aprendre i disfrutar treballant en equip.

Cargando
No hay anuncios

La metodologia és tota una declaració d’intencions, perquè en aquesta primera edició de l’mSchools TechCamp es divideix l’horari en dues grans franges. Al matí tenen lloc les formacions, i a la tarda els nois i noies disfruten d’activitats d’aventures, més enfocades al món del lleure, que els ajuden a reforçar el treball en grup. I, evidentment, com que són unes colònies, tampoc hi falten els jocs de nit.

Pel que fa a les formacions matinals, s’hi fan sessions sobre les tecnologies de la informació i la comunicació, simulacions, programació i altres aspectes relacionats amb el món de les aplis i els projectes informàtics. A la tarda els alumnes fan sortides amb bicicleta, tirolina, escalada, circuits de ponts tibetans, tir amb arc, excursions i orientació, entre altres activitats d’aventura. En total el programa teoricopràctic té més de 30 hores lectives.

Cargando
No hay anuncios

Visió de futur

Albert Forn, responsable de mSchools, explica que la gràcia del TechCamp és premiar els nois i noies, però sobretot l’objectiu és que el premi sigui “un valor afegit de cara al seu futur”. “El que es busca és que tinguin una visió de la indústria i del seu propi futur professional”, afegeix Forn, que destaca que, tot i que les colònies tenen lloc en una casa, com moltes altres sortides que fa la canalla al llarg de l’any, aquest nou projecte de mSchools pretén anar “molt més enllà”.

Cargando
No hay anuncios

Hi ha una part evident de lleure, però també es pretén donar-los “una visió molt més aprofundida del que han anat fent durant tot l’any”. A més, durant el TechCamp reben pinzellades de professionals del sector de la informàtica i la programació, i és que a part del personal del campament -el que serien els monitors habituals en una casa de colònies- hi ha els professionals docents que han ensenyat la matèria al llarg del curs i que es dediquen a la formació sobre desenvolupament de projectes i a la millora de productes. A més, també hi ha voluntaris del sector, experts que han explicat als participants tot el que saben sobre programació i màrqueting digital, per exemple.

És evident que als adolescents que són ara mateix a Castellnou de Bages no els fa res continuar formant-se durant el mes de juliol, encara que sigui en unes colònies d’estiu. De fet, com comenta Forn, alguns dels joves que per diferents motius no han pogut anar al TechCamp tot i estar premiats ja han demanat que mSchools torni a organitzar uns campaments així per poder-hi assistir. “Ens envien correus per demanar que repetim les colònies!”, apunta el responsable del programa. Forn reitera que ara se centren a oferir “una activitat molt útil, fer que funcioni i esperar que tingui un bon recorregut”.