L'AGENDA DEL CRIATURES
Criatures 30/09/2016

Família, què podem fer?

L'agenda per tenir entretinguts als més menuts de la casa. Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat i la publicarem a la nostra agenda del suplement Criatures

Ara Balears
4 min
Família, què podem fer?

Dissabte, 1 d’octubre

‘Cigüeñas’. Cinebebès Ocimax ofereix una altra sessió de cinema per a pares i nadons. La pel·lícula es projecta en una sala especialment condicionada per a les famílies. La sessió començarà a les 11.30 h i s’hi ofereix aquesta pel·lícula de dibuixos animats. Explica allò que hi ha darrere de l’organització de les cigonyes que han de repartir els bebès als pares de tot el món. 6 euros.

El Dia Minimúsica. Festival familiar que té la música com a màxima protagonista. Inclou concerts didàctics, tallers creatius i jocs. Alguns dels artistes que hi actuaran són LA; The Pinker Tones; Guille Milkyway DJ; Marc Parrot & Eva Armisén, amb un espectacle de música i pintura; Sing sing sing, grup que impartirà una classe de swing per als més petits, i Magneto DJ, que posarà el punt final a la festa. Així mateix, hi haurà un espai de més de 200 metres quadrats a l’Espai Micro by Yoguitos, especialment creat per als menors de 3 anys, amb activitats i jocs adaptats a la seva edat i dotat amb totes les comoditats necessàries. Al museu Es Baluard (Palma) de les 10 h a les 18 h. A partir de 12 euros.

‘Coneixes el nivell de competència lectora del teu fill?’. La cooperativa Abacus (Palma) acull a les 12 h una sessió del programa de lectura de Kumon, que ajuda els infants a millorar la competència lectora i a desenvolupar tot el seu potencial d’aprenentatge. Cada infant rebrà un llistat de 25 recomanacions de llibres adequats al seu nivell. En acabar, s’organitzarà un taller de manualitats en què explicaran què volen ser de grans. Edat recomanada: de 4 a 10 anys. Gratuït.

‘L’hora del conte! On és la lluna?’ La llibreria Agapea (Palma) ofereix una nova sessió de contacontes a les 11 h. En aquesta ocasió serà a càrrec d’Ángela Ruido. Una nit, en Pau va veure que la lluna brillava grossa i rodona al cel. L’endemà, es va fixar que era una mica més petita, i més petita encara amb el pas dels dies, fins que va desaparèixer del tot. Quin misteri! En Pau, amb l’ajuda dels seus amics, voldrà saber què ha passat a la lluna. Activitat recomanada per a infants a partir de 3 anys. Gratuït.

‘Jugant amb el patrimoni’. L’Ajuntament Andratx (castell de Son Mas) acull un altre taller infantil (de 5 a 12 anys) per conèixer el patrimoni de manera divertida. El tema de la jornada de dissabte, que es durà a terme de 10 h a 13 h, seran els Arqueovinils.

Barridiades. Aquesta activitat organitzada per l’Ajuntament de Palma a fi de promoure l’esport entre els més joves de la casa es desplaça a Sant Jordi. La plaça del Bisbe Planas serà l’escenari, de 10 h a 13.30 h, on tindran lloc diverses activitats esportives gratuïtes.

Taller de llanternes. L’escola de ball de bot Calabruix organitza aquest taller. S’hi poden aportar diferents materials: síndries, melons, carabasses, botelles de plàstic, material de reciclatge… A les 10 h al col·legi de Sant Bonaventura de Llucmajor.

‘Peter y el dragón’. Cinema. Peter és un misteriós nin orfe que ha viscut durant sis anys al bosc sense cap tipus de llar, família ni mantenint cap relació amb altres éssers humans. El seu millor amic és un dragó gegant anomenat Elliot. A Capdepera a les 17 h.

Diumenge, 2 d’octubre

XII Fira de Dolça d’Esporles. De les 9 h a les 20 h els més golafres tindreu l’oportunitat de contemplar, comprar i tastar una bona varietat de postres i dolços en la dotzena edició d’aquest esdeveniment.

‘Viatgers de la prehistòria’. El Museu Arqueològic de Deià ha organitzat el taller Els sons de la prehistòria per conèixer un altre vessant d’aquella època. És una activitat recomanada per a infants a partir de 4 anys i es durà a terme de les 11 h a les 12.30 h.

‘Peter y el dragón’. Cinema. Peter és un misteriós nin orfe que ha viscut durant sis anys al bosc sense cap tipus de llar, família ni mantenint cap relació amb altres éssers humans. El seu millor amic és un dragó gegant anomenat Elliot. A Capdepera a les 17 h.

‘Ozom’. El mag Lari és el creador i protagonista de l’espectacle Ozom, un cabaret màgic en el qual també participen els seus col·legues il·lusionistes Albert Obach, Òscar Soto i Dani Corrales. Tots plegats deixaran el públic bocabadat amb els seus trucs. A l’Auditori de Manacor a les 19 h. 20 euros; els menors de 18 anys, 14 euros.

Dimecres, 5 d’octubre

Un hort a la terrassa. Taller de ciència amb Catalina Sebastià, educadora ambiental, tècnica superior en gestió i organització de recursos naturals i paisatgístics. A les 19.15 h a la sala Piano Bar a la Fàbrica Ramis d’Inca.

‘The very hungry caterpillar’. 3 pigs, George and the dragon. Serena’s English Puppet Theatre organitza diferents obres de teatre de titelles en anglès per diversos punts. Aquest dimecres 5 seran a les a la Biblioteca d’Artà a les 17.30 h.

‘The king’s servant’. Contacontes en anglès amb Kids & Us School of English a la biblioteca Can Sales de Palma. A les 18 h. Per a infants de 3 a 9 anys. Gratuït.

Dijous, 6 d’octubre

‘Cançons per a Matilda’. En el taller Conta’m un conte de la biblioteca de Caimari s’explicarà a les 17 h ‘Cançons per a Matilda’.

Festa infantil. XXXIII Aniversari de l’escoleta Fada Morgana amb animació infantil ‘Divermàgia’, a càrrec de Teresetes Paradís. A les 10 h davant l’escoleta Fada Morgana.

Altres actes

Exposició d’Steve Ditko. El Casal Solleric (Palma) acull una mostra del treball del dibuixant de còmics Steve Ditko. És el cocreador d’Spider-man i Doctor Strange amb Stan Lee. Gratuït. Fins al 2 de gener de 2017.

Visites familiars al MACE i Museu Puget d’Eivissa. Els dissabtes i diumenges de 10.30 h a 13.00 h, el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa i Museu Puget organitza visites familiars amb l’objectiu d’acostar l’art contemporani als infants en un context lúdic en el qual també s’impliquin els pares. La visita es complementa amb un taller pràctic relacionat amb les obres d’art seleccionades. Cal inscriure-s’hi prèviament.

stats