Criatures 12/04/2014

Per què cal apuntar-los a colònies o casals? Algunes propostes per triar

3 min

Els arguments, segons Francesc Garreta, pedagog i professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés

1. Perquè les vacances d’estiu són molt llargues (11 setmanes), i sovint es descansa quan es canvia d’activitat i de context, no quan no es fa res. Les experiències que es viuen als casals o a les colònies els aportaran vivències que els ajudaran a retornar al seu dia a dia amb energies renovades.

2. Perquè les criatures creixen en interacció amb altres infants, joves i adults. Les colònies, els campaments i els casals ofereixen una experiència d’intensa vida de grup, en què la descoberta de l’altre passa per la convivència amb infants d’edats diverses i el testimoni dels monitors i monitores.

3. Perquè les colònies i els casals són espais fonamentals per a la pedagogia del que és quotidià o de les petites coses: parar la taula, fer-se el llit, participar en la preparació de les activitats, cantar en grup o compartir una vetllada són petits moments que amplifiquen el sentit d’aquestes activitats i n’accentuen el valor educatiu.

LES PROPOSTES

Fundació Pere Tarrés

Entitat consolidada i veterana en casals i colònies, enguany presenta una novetat: les colònies de videojocs, que es faran a la casa de colònies Artur Martorell de Calafell. Per primera vegada, aquest estiu ofereixen també les colònies artístiques amb l’especialitat de ball, que es faran a La Conreria. Augmenten l’oferta de colònies d’anglès, dividides per especialitats (esports aquàtics, esports d’aventura, etc., en anlgès).

EDAT: a partir dels 5 anys.

DURADA: entre una setmana i deu dies.

COLÒNIES I CASALS: des del 25 de juny fins a finals de juliol.

BEQUES: sí.

SETMANA SANTA: organitzen casals i esquiades a la Molina (també amb la possibilitat de beques).

WEB: peretarres.org/estiu

Eix Estels

Proposen colònies temàtiques d’alta volada: de teatre, amb els actors Joan i Roger Pera; de hip-hop, amb els Brodras Bros; urbanes; de ràdio, amb Ràdio Flaixbac; d’anglès; d’anglès i hípica; d’anglès i aventura, i l’anomenada multiactivitat.

EDAT: a partir dels 10-11 anys.

DURADA: 7 dies i 6 nits.

ON: a Centelles, Hostalric o Aiguafreda.

WEB: estiucolonies.com

Jamboh

Els seus campaments fomenten la creativitat i la imaginació infantil. Per això a l’estiu n’organitzen als prats de la Mola de Munt, prop de la Pobla de Segur, al Pirineu. Enmig de la natura els monitors proposen a les criatures que s’imaginin un món nou al seu voltant. A través d’un fil conductor, creen una història per millorar el campament i aconseguir que tingui uns elements extres, com ara una pista de tenis, una xarxa de voleibol o el que la imaginació creï.

EDAT: dels 6 als 14 anys.

DURADA: de diumenge a diumenge.

WEB: www.jamboh.com

Rosa dels Vents

Té un ventall ampli de colònies: temàtiques (hip-hop, cinema, nàutiques), amb anglès, sense anglès, per als més petits i amb les novetats de noves destinacions al Pirineu per gaudir de la natura al màxim. Una altra de les novetats són les colònies de màgia (entre 6 i 7 anys). Cada 10 criatures disposen d’un monitor.

WEB: rosadelsvents.es

Fundesplai

Fundesplai (Fundació Catalana de l’Esplai) té una de les ofertes més àmplies i variades: més de 500 activitats per a infants, joves i famílies, ja sigui en les modalitats de colònies, casals, rutes o camps de treball. Les novetats més importants són les temàtiques de circ, anglès i natura; el camp de treball Joves Solidaris, o els casals d’estiu temàtics.

WEB: estiu.fundesplai.org

stats