Un pare com Darth Vader

Carles Escudero

El collit perjudica seriosament la salut?

Zoom

M'han dit que el collit és perillós, nociu, el mateix foc que crema a l'infern. M’han jurat i perjurat que quan els nens envaeixen -qual malèfic general d'exèrcit- aquest territori sagrat on no només descanses, sinó que també llegeixes llibres dels quals mai passes de les 10 pàgines perquè t'adorms, i que en ocasions fas l'amor i tot...estàs realment perdut.

 

M'han assegurat que els efectes secundaris del collit són devastadors; que la parella s'ensorra del tot, que entres en infinitat de discussions sense solta ni volta, i que els nens s'acostumen i dormen allà fins que les seves hormones els demanen marxa, i llavors es porten amiguetes per jugar a " metges i infermeres " mentre la teva dona i tu heu d’emigrar al sofà o a casa els avis, per no patir de valent escoltant els gemecs del jovent.

També he escoltat que amb el collit els malcries, els hi permets tot, i que llavors, et prendran el pèl fins als darrers dies de la teva miserable vida. Et robaran, t’enganyaran, fins i tot et canviaran el testament per quedar-se amb les poques coses de valor que tens (sí, entre elles, les teves figures d'acció per vendre-les al millor postor al Mercat de Sant Antoni, i així fotre’s una bona “farra” a càrrec teu) .

També m'han dit que amb el collit, tens l’infern assegurat quan et moris. Així que ves-te’n oblidant d'anar a un cel envoltat de noies maques i voluptuoses i passar l’eternitat en bona companyia.

Altres persones m'asseguren que han vist a documentals que fan per la parabòlica, que si el nen dorm al teu llit, és molt probable que quan sigui gran es converteixi en un assassí en sèrie despietat, sense escrúpols i que ell solet convertirà a "Jack, l’Esbudellador“ en un personatge edulcorat de Disney al seu costat. Encara que també afirmen que hi ha la possibilitat que en comptes d'assassí, sigui un polític corrupte, estafador o lladre expert en allunatge. Això dependrà del temps que dormi al teu llit, com menys sigui, menys pillastre sortirà, m'asseguren .

També un dia vaig escoltar al mercat, que el collit provoca al·lucinacions de per vida en els pares i mares, i que hi ha dies que se’t pot aparèixer Freddie Mercury a mitjanit cantant-te el "I want it all " mentre li dones el pit al teu fill, Marlon Brando (el gran, no el jove, “se siente”) dient-te bon dia mentre et prepara l’esmorzar, i fins i tot Michael Jackson ballant el "moonwalk " quan intentis fer una migdiada després de dinar, aprofitant que els nens dormen.

Alguns pares del parc de baix de casa, m’asseguren que el collit perjudica seriosament la salut, i que quan el fas, els pares comencen a patir un canvi radical en el seu aspecte, i amb el temps, si tenen 30 anys sembla que tinguin 50, però que el més preocupant no és que aquest aspecte dels pares s’apropi perillosament al del guardià de la cripta, sinó l’estranya i surrealista semblança que poden patir alguns d’ells (no tots), amb les caretes dels personatges del "Força Barça" de l'Alfons Arús .

Hi ha associacions i grups del facebook que asseguren que si poses el teu fill al llit, i aquest no només no es queixa, sinó que a més dorm plàcidament i amb una extrema felicitat, és un senyal inequívoc que el teu fill és un extraterrestre en forma d'humà (rotllo llangardaix de "V", que dona més mal rotllo), i que el collit és el senyal, la consigna secreta, el tret de sortida perquè totes les naus d’extraterrestres d’un llunyà i terrorífic planeta en el qual s’alimenten de ronyons humans (buf), envaeixin la Terra sense pietat, i què millor que destruir el món, començant amb la teva humil casa del barri de Sant Martí de Provençals?

És llavors i només llavors, que m'espanto molt, i és que no vull que m’envaeixin els extraterrestres del dimoni i que m’arrenquin els ronyons sense contemplacions per culpa del collit! I sobretot que comencin per casa meva, no sé, que comencin millor per Portugal, per exemple. (Des d'aquestes línies una afectuosa salutació a tots els portuguesos del món).

Malgrat tots els inputs negatius escoltats al llarg dels gairebé 4 anys de collit que porto amb els meus dos fills, ho reconec: el collit mola. I pensant-t’ho bé, si per culpa del collit els nostres fills es tornen uns lladregots, doncs ja demanarem un crèdit per pagar la fiança; si vaig directe a l’infern, doncs mira en part millor, perquè el cel em dona que és força avorrit, i si els extraterrestres se’m cruspeixen els ronyons, tranquils, ja s’encarregaran els yankees d’acabar amb tots els bitxos verds (i de retruc, de ben segur que també acabaran amb altres coses), i així en un parell d’anys, Hollywood farà un film amb un munt d’efectes especials on hi haurà un personatge que m’interpretarà. Genial!

Nota al director Michael Bay (que serà qui rodarà el film): com a actor que faci de Carles, proposo a l’Eric Bana . Ah! i si pot ser, que duri una miqueta en pantalla. Gràcies!

Sí amics, el collit és sinònim de la següent estampa:

Jo encastat contra la tauleta de nit, al meu costat el Martí dormint com un rajà, al seu costat la mama amb gairebé sempre un dels seus pits al descobert, i a escassos mil·límetres el petit Mario succionant aquest pit (o en el seu defecte acabat de succionar) i dormint en un bressol sidecar (no , no té rodes, tot i que en infinites ocasions m'encantaria que en tingués i enviar als 2 petits rodant directes a Alabama, per exemple).

I llavors una nit qualsevol d’aquelles plenes de rutines, plors, contes, riures i ràdio, i un cop els petits dormen, la meva dona em pregunta a la foscor de la nit mentre un servidor escolta atemorit l’estrany so de com la barreta d'energia dels dos nois (com aquelles dels videojocs de lluita) es carrega poc a poc mentre dormen, i perquè al dia següent tinguin tota l’energia de l’univers per acabar de tornar-me boig:" Creus que tornarem a dormir junts algun dia?"

“Imagino que sí ", li responc somrient, conscient que aquest dia arribarà (no?), i que mentre ningú em vingui a arrencar els ronyons...tots tranquils. Faig un sospir mentre puc veure els dos marrecs com dormen plàcidament. Tanco els ulls i llavors, recordo amb nostàlgia aquelles nits calentes en què la nostra activitat sexual era tan aclaparadora que els veïns es queixaven clavant cops amb la escombra comprada als xinesos ...sí, és clar!

Il.lustració: Ibie Romero