Criatures 21/11/2014

La tria sostenible: portaentrepans i ampolla d'aigua ecològics

2 min

Ampolla d'aigua ecològica, de la marca Iris Iris ha innovat les ampolles d'aigua escolars amb el producte que anomenen Eco-Botle, fetes de tritan, i per tant resistents, i lliures de BPA. És a dir que eviten que hi hagi migració de gust al líquid de l'ampolla. La mateixa empresa catalana ha estudiat que un col·legi estalvia per dia uns 3 quilos de residus si els alumnes fan ús del porta-entrepans, que duren més d'un curs. “Cada criatura pot arribar a gastar-ne 9 rotllos de paper de plata en un curs escolar”. I per això cada any difon els seus porta-entrepans, de colors diferents, i resistents.

D'altra banda, una de les novetats en porta-entrepans l'ha presentat Roll'Eat, de Barcelona, amb uns dissenys innovadors, pensats tant per a adolescents (noi o noia) com per a criatures de Primària (també amb dissenys per a noies o nois). Els materials que han fet servir estan fets a partir de robes reutilitzables, sostenibles i fàcilment rentables. Es difonen amb la campanya “stop a l'alumini”.

Tant uns com els altres us elsrecomano.La dada de la importància d'un porta-entrepans que pot durar tot els cursos és cabdal. Quant a les ampolles d'aigua, el debat és intens.L’Agència Europeade Seguretat Alimentària ha alertatsobrel’ús de les ampolles de plàstic i d'alumni.Els advertimentssón rellevants. En el cas del plàstic, explica, les ampolles deixen anar substàncies tòxiques, provinents dels mateixos components amb què han estat fetes. De fet, en els embolcalls de les ampolless’indicaals consumidors no les reomplin més deduesotresvegades. Per això, la millor recomanació ésnoreutilitzar-les iaixafar-les abans dellençar-les al contenidor perquè no ocupin tantd’espai.

Pel que fa a l'alumini,l’Agència Europearelacional’úsde l’alumini encontacte amb aliments amb malalties com l’Alzheimer, per exemple. A part d’aquests advertiments, és un fet conegut que el plàstic no es recicla, sinó que va a parar directament al medi ambient.

stats