Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Com que treu bones notes, no el castigo

Zoom

"Conec famílies que no castiguen perquè els fills, adolescents, treuen bones notes", em diu Rosa Pérez Calvo, psicòloga social i professora de la Universitat de Lleida. I és clar, una cosa és el rendiment acadèmic i una altra, molt diferent, el comportament. "Poden treure bones notes i ser uns cràpules". Ras i curt, remarca la psicòloga, "el càstig no ha d'anar associat a les notes", perquè les notes són una obligació, igual que la feina, i les obligacions van per una banda. El temps de lleure va per una altra, igual que la maduresa i la responsabilitat.

I també potser al revés. Poden ser estudiants mediocres, i ser persones responsables. Per què, doncs, es manté encara el lligam entre un (el càstig) i l'altre (el rendiment acadèmic)?

Buscant respostes a preguntes, o més aviat buscant imatges a inquietuds, he trobat una delícia de llibre, Casas, de Cocobooks.

A les criatures els encanta jugar a posar-se dins d'una caseta o d'una possible construcció amb forma de casa, que creen com sigui, doncs la novetat de Cocobooks les imagina gràcies a l'enginy dels arquitectes de tot el món, que pàgina per pàgina n'han dissenyat i dibuixat una.

Un llibreque us asseguro que agradarà també als adolescents de casa, que segur que, algun dia, somien a tenir-ne una ja per a ells sols.

Zoom