Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

La Laia podrà tocar la bateria

Les notícies bones no sovintegen. Us ho asseguro. I quan en tinc una, m'agrada difondre-la amb bombo i platerets.

Recordeu que us vaig explicar que en una escola de Barcelona perillava un projecte de música preciós. El projecte era el de les Big Bands. L'escola, La Concepció.

Fa 20 anys que la iniciativa funciona, i famílies, mestres i criatures n'estan tan contents del resultat. I la veritat, a mi em fa una enveja infinita, que una escola pública faci aprendre la música d'aquesta manera en horari lectiu i gratuïtament. Caram! No vull repassar els cèntims invertits en música en la mea filla gran, apassionada del cant coral i de la música en general.

El cas és que l'altre dia em va trucar una mare de l'escola, molt contenta, i em va explicar que el Consorci d'Educació de Barcelona els havia assegurat la continuïtat un any més. Quina bona notícia!

És clar que les famílies voldrien tenir un marc més estable, per no haver d'arribar a final de curs amb l'ai al cor, per si hi continuen o no, però, de moment, millor agafar-se al que es té. Un any més, els alumnes a partir de 3r tindran la seva big band.

Aquest matí, he parlat amb la Laia (mireu-la a la foto)

Zoom

, que ha acabat 2n, i que després de fer la roda d'instruments que li ha permès tocar (atenció!) elclarinet, la trompeta, el trombó, el piano, la guitarra, el baix elèctric, el saxo, la flauta travessera i la bateria, sap que al setembre tocarà (tatxín!) la bateria. Hi torno. Tot això ho fa fet en horari lectiu i sense fer gratar als pares un cèntim.

N'està encantada, perquè els alumnes de l'escola Concepció de Barcelona, des que fan P3, saben que algun dia tocaran en una big band. I quan arriba el moment, com el que just viu la Laia, la il·lusió té textura de vellut, esponjosa i flonja.

Ja us ho deia, aquesta notícia cal difondre-la al màxim! Felicitats, escola, famílies i criatures! Us deixen ser petits músics.