Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Detesto els jocs bèl·lics

Detesto els jocs bèl·lics.

Creieu que és només un joc, un joc innocent, que una criatura apunti el cap i el front d'una altra amb una pistola de joguina?

En necessito la vostra opinió, perquè jo estic en un atzucac de terror, i només penso a enfadar-me cada cop que hi penso.

El gest m'enerva, perquè la pistola l'associo a la violència, i perquè sempre que he vist que una criatura apuntava i disparava una altra, la segona es quedava paralitzada.

Mentre us ho pregunto, espanto els meus mals amb el llibre El cançconer de tothom. Les 150 cançons catalanes de la nostra vida, publicat per Llibres d'Ombrosa. Sabeu la dita que qui canta els seus mals espanta? Hi crec.

El volum està il·lustrat per Roger Padilla.

Sí, sí, en Roger Padilla. El coneixeu del grup els Manel. No sé si ell també canta per espantar els seus mals, però els dibuixos són molt simpàtics, i van de meravella per imaginar-te els personatges protagonistes de les cançons. Afegeixo de pas que la primera vegada que vaig conèixer el Roger Padilla dibuixant va ser en el llibre Petita història d'un tovalló groc descolorit, publicat pel Cep i la Nansa.

Una de les novetats del llibre, respecte d'altres cançoners, és que en recull d'actuals, que s'han convertit en populars, com molt bé defineix Albert Puig a la introducció. De manera que "Al Mar", dels Manel; "Al Vent", d'en Raimon; "Alegria", de Joan Miquel Oliver, o "La gallineta", de Lluís Llach acaben el llibre.

Mentre aneu recordant les lletres, els músics de la casa podran anar-les tocant, perquè hi ha les partitures. Així que el llibre acontenta petits, grans, músics i sobretot els que sou com jo, els que necessiteu cantar i escoltar música per allunyar maldescaps.

Zoom