Lidiu en parenting

Trinitat Gilbert

Carta als Reis d'Orients: deixeu-me estudiar el català

Zoom

Estimats Reis d'Orient,

Començo a escriure una carta primerenca, quan encara no he començat ni les vacances de Nadal. Tinc tanta urgència de demanar-vos un desig, que no em puc esperar que acabin les classes de l'escola.

Faig 1r de Primària, acabo de començar a estudiar el català, el meu idioma matern, i hi tinc molt d'interès, perquè és la llengua amb què em van ensenyar les primeres cançons ("Les nenes maques al dematí", "La masovera", "Cargol, treu banya"), les primeres paraules ("papa", "mama", "drac", "Barça") i amb la que he après a expressar-me. Segur que a vosaltres us va passar el mateix quan éreu petits.

Doncs, bé, us vull demanar que em deixeu sempre estudiar el català. No voldria arribar a l'ESO i que el català fos una optativa, de poques hores setmanals. Com aprofundiré en el coneixement de la gramàtica si no? Penseu que els meus avis i tiets no van tenir l'oportunitat d'estudiar-lo i sovint no els puc preguntar com s'escriu una paraula perquè em diuen que no ho saben. Jo no vull que em passi el mateix. No vull ser òrfena d'uns coneixements que ens mereixem en el nostre país.

Sé que m'entendreu. Per tot això, us demano la vostra màgia. Si podeu començar a repartir-la abans d'hora, millor.

Petons.