Criatures 14/09/2015

Unitat 9. Test d’intel·ligència emocional

3 min

La unitat de treball d’aquest quadern d’estiu et demana un petit esforç. Llegeix atentament les preguntes i tria una de les tres possibles respostes.

Pregunta 1

El teu menor d’edat a càrrec (MEC) de cinc anys et demana una televisió de plasma a la seva habitació.

a) El presentes al pròxim concurs de monologuistes.

b) Li expliques que la societat consumista ens aliena i li llegeixes en veu alta la conferència de dotze hores de Fidel Castro sobre el tema.

c) Rehipoteques el pis i li concedeixes el desig perquè saps que si no ho fas la teva vida serà un infern de plors i exigències i et dius que, què coi, et fa il·lusió la tele aquesta.

Pregunta 2

Sou en cotxe en ple embús i no preveus arribar a casa fins una hora més tard. Llavors al MEC de tretze anys que seu al seient del copilot li cau un paper i veus que són les notes. Ha suspès totes les assignatures.

a) Mantens la boca oberta sense pronunciar cap so un mínim de 600 segons i no dius res fins que no vegis que una font de suor li raja orelles avall. Aprofites l’embús perquè creï un full de càlcul amb la planificació dels seus horaris d’estudis per als pròxims 730 dies. Quan l’embús no avança crides tant com vulguis i li aclareixes que els crits no són per ell, que tu creus en la seva capacitat de superació. Hi creus molt.

b) Li fas empassar tots els vídeos motivacionals de YouTube en castellà, en català i els que estan en qualsevol llengua però subtitulats, on expliquin casos emotius de superació. Quan s’adorm li repeteixes el discurs.

c) Esclates a plorar, t’abraces al teu MEC i li supliques que estudiï i que si ho aprova tot et rehipotecaràs el pis per segona vegada i li compraràs un home cinema per a la tele que ja té a l’habitació.

Pregunta 3

Ets a casa. Avui has fet tres hores extres a la feina. Has anat a comprar per a tota la setmana; has fet els vidres i el sopar, i llavors, quan són les deu i seus al sofà, el teu MEC recorda que demà té un examen sobre els ossos i que si l’ajudes a estudiar sispli, sispli.

a) Li dius que no estudiareu els ossos sinó idiomes i li dius: “Estic cansat i ja no és hora d’estudiar, i el pròxim examen te’l prepares a temps” en suahili, en neerlandès i en suomi.

b) Et connectes al web del ministeri d’Arqueologia egipci i li expliques que les piràmides es van fer gràcies al treball col·lectiu i responsable de molts obrers, i no esclaus, com es creia. I que eren gent que no deia sispli, sispli a les deu de la nit. I que ara mateix escriurà un discurs de dotze hores sobre la responsabilitat.

c) Estudies amb ell els ossos i cada vegada que t’adorms li dius que et clavi un bon cop amb el llibre de text. No recordes que no era un llibre de text sinó una tauleta digital i com que amb el cop al cap es trenca t’has de rehipotecar per quarta vegada per pagar-ne una de nova.

Majoria de respostes a: Vas molt bé. Quedes automàticament inclòs al club dels progenitors imperfectes.

Majoria de respostes b: A veure, tens bona voluntat, però els mètodes et fallen estrepitosament. No deixis de comprar el diari cada dissabte i de llegir aquesta columna.

Majoria de respostes c: Cada dissabte t’has de comprar quinze exemplars del diari i empaperar el rebedor de casa amb les quinze còpies d’aquesta columna. És qüestió de vida o mort.

Bon estiu, ja sigui a, b o c.

Publicat al suplement Criatures. Dissabte 15 d'agost de 2015

stats