La pitjor mare del món

Anna Manso

Quadern d'estiu. Unitat 12. Examen de setembre

Zoom

Sorpresa! Aquest quadern d’estiu que avui es tanca inclou un petit examen per comprovar que els progenitors han llegit i executat els exercicis proposats. Se m’ha informat d’algun progenitor que sostenia el suplement Criatures amb els ulls oberts quan en realitat feia la migdiada després d’una paella històrica. Per evitar dubtes i malentesos només cal que responguis a les preguntes següents sense cometre ni una equivocació. En cas contrari el CQELPMM (Comitè del Quadern d’Estiu de La Pitjor Mare del Món), o sigui jo, em veuré obligada a enviar-te els meus menors d’edat a càrrec (MEC) en persona per a un stage de repàs que acabarà el 13 de setembre a les 21 hores (sopar inclòs).

Bloc 1: llunyania

A què em referia quan vaig parlar del concepte llunyania l’1 d’agost?

a) A la distància física entre els caps dels menors d’edat a càrrec (MEC) propi i els caps infestats de polls dels MEC aliens. Sí, perquè sempre són els caps aliens els que comencen la infestació.

b) A l’espai que separa el lloc on s’ha aparcat del lloc on s’aconsegueix plantar la tovallola a la platja, després de carretejar 10 tones de material ludicoinfantil.

c) Al sa desenvolupament autònom dels nostres MEC, entenent com a autònom que s’espavilin sols, no que paguin 264,43 euros al mes de cotització mínima.

Bloc 2: oratòria

Prepara i executa un breu discurs de cinc minuts en què transmetis als teus MEC la necessitat de tornar a l’escola i/o institut i/o llar d’infants. No se’t pot escapar el riure. No pots incloure la imprecació “Per favor, per favor”. Cal que sembli que tot plegat té una implicació educativa, perquè la té, esclar, la té... Per comprovar que superes aquest bloc pronuncia la data del 14 de setembre sense que cap dels MEC pateixi convulsions.

Bloc 3: intel·ligència emocional

Els teus MEC porten quaranta-vuit hores asseguts al sofà, mirant qualsevol modalitat de pantalla, mentre tu treballes, vas a comprar, fas llistes de tot el que cal per al 14 de setembre i menges a peu dret a la cuina.

a) Permets que segueixin la bacanal de pantalles fins al 14 de setembre a les 8 hores i 30 minuts i els trasplantes a l’escola minuts després, a veure què passa, i ho graves en vídeo.

b) Baixes la palanca del diferencial i simules una avaria elèctrica. Al moment els proporciones un còctel de til·la, passiflora i valeriana.

c) Els fas un power point sobre les maldats de l’abducció digital i l’alienació virtual. I mostres una foto de Justin Bieber perquè vegin què pot passar.

Bloc 4: convivència

Edita un vídeo amb els bons moments de les vacances passades en família. Si has d’eliminar més segments dels que pots incloure perquè podrien ferir la sensibilitat de les famílies empàtiques, grava escenes falses i lloga, si cal, els MEC dels veïns. Que la realitat no t’espatlli la ficció.

Bloc 5: estudis ocults

Compta quants euros et queden al compte corrent. Tingues en compte el pagament pendent de les targetes de crèdit. Si tu i els teus MEC heu aconseguit quadrar el pressupost, escriu al senyor Mas-Colell proposant-te com el seu substitut. Si no, elabora un pla de crèdit per als pròxims 11 mesos. Vigila que quadri. Vigila que quadri. De debò, vigila que quadri.

Bona entrada de curs!

Publicat al suplement Criatures. Dissabte 5 de setembre de 2015