La pitjor mare del món

Anna Manso

Estimats reis d'Orient

reis mags.jpg Zoom

reis mags.jpg

De bon rotllo, ja m’estan enviant el full de reclamacions. Em disposava a demanar-los més mà esquerra per fer que la suma de fills més sentit de l’humor no acabi donant sempre com a resultat un bon raig de mala llet, quan no sé què em va dur a la cuina (bé, sí que ho sé, fer el dinar, parar taula... aquestes coses) i patapam, vaig voler caçar al vol un plat que queia i em vaig fer un tall a la mà dreta. Mitja hora més tard vaig sortir del CAP amb la mà immobilitzada amb una fèrula i una abundant capa de benes.

Ses Majestats, quan jo demanava més mà esquerra no em referia al fet que la mà esquerra fos l’única que em quedés útil. I el desig tampoc valia perquè no era un desig sol·licitat per escrit i si no està escrit no val. La força mental és una qualitat dels cavallers Jedi, però no pas dels humans que fan llistes de reis, i tampoc dels reis de l’Orient. Vostès tenen altres qualitats, com les d’aconseguir que els nens somiïn en el dia 6 i els pares en el dia 7, les d’alterar el sistema nerviós dels petits humans sense cap mena de droga, el do de la ubiqüitat la nit del dia 5 que tant contrasta amb la nul·la ubiqüitat dels humans l’endemà, embussats en carrers i carreteres, traginant regals amunt i avall,...

Si us plau, recapacitin i facin el refotut favor de dur-me, si us plau, tones de paciència, milions d’hectòmetres de sentit de l’humor i un carregament d’energia extragigasize. Sí, ja ho sé, m’he portat fatal i no em mereixo altra cosa que la brometa que m’han fet, però sé que ses Majestats saben el pa que s’hi dóna i tindran pietat de mi. I si no pot ser tot el que demano llavors desitjaria que em portessin, si els va bé, el joc de ganivets de cuina professional, amb trinxant inclòs... per cuinar, és clar.

La seva estimadíssima, pitjor mare del món.