Criatures 22/01/2011

TED: Educació i Cultura Digital

2 min

S’ha celebrat a Barcelona la TEDxRamblas al voltant del tema Educació i Cultura Digital. Les TED Talks són conferències de 18 minuts sobre Tecnologia, Entreteniment i Disseny. Es van iniciar el 1984 i es celebren anualment a Califòrnia i a Oxford per repensar “idees que mereixen ser difoses”. Les TED es poden seguir a TED.com, twitter.com/TEDTalks i facebook.com/TED. I ben aviat es podran veure els vídeos d'aquesta edició catalana. La TEDxRamblas de Barcelona forma part de les TEDx independents que es fan en paral·lel a les TEDs anuals. Ha tractat el tema “Educació i Cultura Digital”, on cada ponent ha posat un accent particular, però globalment han originat un discurs sobre els següents eixos: Digitalització, Innovació, Tecnologia, Emocions, Igualtat, Sostenibilitat, Educació i Creativitat. L’organització ha estat a càrrec d’Espiral. La majoria dels i les assistents han seguit l’event connectats a Internet. Destaco una selecció de frases tuitejades (entre parèntesis) en relació a les ponències:

  • Genís Roca: @genisroca “L’impacte de la digitalització en l’evolució humana i en l’educació”. (@terevida: som la primera generació en que la tecnologia és una forma de produir a la vegada que és la forma de transferir coneixement).
  • Ariadna Mateu @innovalley “L’error com a motor d’innovació”. (@claurodri: No existeix l’error, només l’experiència apresa d’ell).
  • Carlos Martín @semantix “Tecnologia semàntica aplicada a l’educació". (@ginians: fomentar l’aprenentatge fomentant les habilitats comunicatives de l’alumnat).
  • Neil Harbisson @NeilHarbisson “Ser o no ser un cyborg?". (@evajov: Amb la cibernética pots extendre els teus sentits).
  • Gemma Lienas “Dones i TICs". (@juliechrysler: La revolució feminista ha estat l’única que no s’ha fet amb vessament de sang).
  • Nuria Chinchilla “El triangle de la sostenibilitat". (@valerialiana: Siguem agents de canvi per a aquesta societat sostenible, i per a ser feliços).
  • Antoni Gutiérrez-Rubí @antonigr “Tendències de canvi”. (@pbongiovanni: els nens són excel·lents per resoldre problemes, no tenen fronteres per pensar, no “possibilistes”).
  • Sergi Jordà @reactable “Tecnologia per a la creativitat musical”. (@ametllamarganta: Les noves tecnologies podrien canviar la manera d’educar. Fer-la molt més creativa).

Diversos ponents van citar a Sir Ken Robinson per repensar-nos en un moment de canvis de paradigmes. Aquest vídeo va ser realitzat a partir de la seva participació en una jornada TED.

stats