Aprenent a ser mare

Mariona Visa

4 recomanacions de llibres infantils per aquest Nadal

En aquests dies en que totes anem buscant idees per a regalar durant les festes de Nadal, faig la meva aportació amb una petita llista dels llibres que penso que poden agradar molt a nens i nenes de diferents edats:

1. Per a primers lectors, a partir de set anys, qualsevol volum de Les Històries Curtes del Club dels Cinc, de l'Enid Blyton. L'Editorial Joventut va començar a publicar fa dos anys aquestes històries del grup de cinc amics més famosos de la literatura infantil, a partir dels relats originals de la seva autora i amb il.lustracions a tot color de Jamie Litter.  És una fantàstica  iniciativa per a introduir als petits a les narratives seriades, plenes d'aventures i de personatges ben caracteritzats amb els que poden identificar-se. I si els hi atrapa la història, que segur que serà el cas, poden ser aquests els exemplars amb els quals comencin a configurar la seva biblioteca particular.  El text s'explica en gran part a partir dels diàlegs entre els protagonistes  i utilitza les negretes i els canvis de mida del cos de la lletra  per a destacar-ne alguns fragments. Els títols de la col.lecció són: La Jordi es vol tallar els cabells, Una tarda mandrosa, Ben fet, Dick!, Els cinc i el gran enigma, El nadal dels cinc, En Tim persegueix un gat, En Tim resol un cas i Aventura de tardor.  

                                                 

Els cinc i el gran enigma Zoom

Els cinc i el gran enigma

 2. Quina escombra més guapa!, de Julia Donalson i dibuixos d'Axel Scheffler, autors dels  arxiconeguts i premiats  El grúfal, La filla del grúfal o El drag Zog (del que en vaig parlar en aquest altre article ), que sempre recomano moltíssim ja que són d'aquells que enganxen als nens i els demanen una vegada i una altra. En aquest cas, la història, també escrita en vers, ens mostra una bruixa que vola tranquil.la amb la seva gata, però que anirà tenint problemes que solucionarà en trobar-se amb altres animals que voldran pujar amb ella a l'escombra. Un llibre molt divertit, amb grans il.lustracions i amb una moralina final que mostra com ser amable i generós sempre té la seva recompensa.

                                                

Quina escombra més guapa! Zoom

Quina escombra més guapa!

3.  Metrópolis, el llibre   de Benoît Tardif publicat aquest any per Coco Books que, a l'obrir-lo ens convida a fer un viatge arreu del món, descrivint de forma visual quins elements són els que més destaquen de cada ciutat, en total 64 distribuïdes en els cinc continents. Les baguettes de Paris, la pluja de Londres, el mercat de les flors d'Amsterdam, el cafè espresso de Roma, els hammam d'Istanbul, els dromedaris de El Caire... i moltes més referències  gastronòmiques, esportives i culturals. Similar al de París Roma Berlín Londres. Mi libro-viaje , del que també en vaig parlar, però en aquest cas sense la possibilitat de poder-lo  acolorir o gargotejar, sinó simplement un regal per a endinsar-se visualment a la diversitat  de grans ciutats i maneres de viure que existeixen.

                                                          

Metrópolis Zoom

Metrópolis

 4. Per acabar, el llibre Sentiments de Libby Walden i il.lustracions de Richard Jones. Del boom de llibres per a què els nens aprenguin a identificar les emocions que hi ha en l'actualitat, trobo que aquest és especialment encertat. El seu disseny, amb un forat al mig del llibre on es mostra la silueta del nen, fa que al passar cada pàgina tot canviï al seu voltant, provocant un ball d'emocions en el protagonista (valentia, tristesa, enuig, felicitat, soledat, gelosia...), però  mostrant com tots ells ens conformen com a persona i que hem d'aprendre a gestionar-los i, a la vegada, comprendre que els altres també els senten.                                                         

                                         

Sentiments Zoom

Sentiments

Bones i lectores festes per tothom!