Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Els llibres per pintar de Rosie Flo

Els llibres de Rosie Flo

Aquest estiu la meva filla s'ha distret molt amb aquests llibres per pintar de la Rosie Flo. Ja n'havíem tingut algun, que havia fet servir durant l'hivern, i ara ha tornat a passar-s'hi llargues estones concentrada fent les seves creacions.

Aquests llibres, editats per Coco Books, són llibres per pintar amb una particularitat que els fa diferents i que és la clau de l'èxit per a que agradin a nens i nenes de totes les edats: només hi ha dibuixats els vestits. Els nens han de completar la resta del cos per donar vida als personatges que poblen les escenes.

Els diferents llibres (La cuina de Rosie Flo, L'Art de Rosie Flo, Els vestits de Rosie Flo o Els Esports de Rosie Flo) proposen que s'acabin de dibuixar i pintar vestits molt originals, inspirats, segons la sèrie, en material esportiu (pilotes de tennis, raquetes...), aliments o estris de cuina (espaguetis, culleres...), materials decoratius o recreacions de quadres famosos de la història de l'Art.

D'aquesta manera els nens poden crear les situacions que vulguin, cada nen farà un dibuix diferent, partint del vestuari i el gest dels personatges, que no estan tots tallats pel mateix patró sinó que n'hi ha d'alts, de baixos, grassos, prims, quiets i en moviment.

A mi em va agradar molt la idea i a la meva filla li va de perles, ja que últimament no para de dibuixar, però per si sola li costa una mica fer els detalls dels vestits, i sempre acaba demanant-me que li dibuixi un collar, o una mà...

Aquí, en canvi, com que ja hi té la base, li és més fàcil acabar ella el dibuix. I tot això, sense perdre gens de creativitat, ja que els dibuixos que hi ha als llibres permeten fer volar molt la imaginació.

L'autora és l'escocesa Roz Streetem, que s'ha inspirat en l'experiència viscuda amb les seves pròpies filles, que també li demanaven sempre que comencés a dibuixar-los-hi els vestits.

Les pàgines, molt resistents, es poden pintar amb colors, retoladors o aquarel·les, depenent de l'edat i la destresa dels nens. El disseny dels dibuixos permet que es facin vestits molt coloristes! A la web de la sèrie en podeu veure alguns de pintats. La meva, de moment, pinta amb colors, i després de pintar posa el nom a sobre de cada personatge.

Els recomano molt, per nens de totes les edats, són llibres per pintar i dibuixar que van més enllà del simple "pinta y colorea". Són sorprenents i els nens en poden treure molt partit!

Us deixo aquí uns quants dibuixos de com són en un principi... i després ja alguns de pintats per la meva filla.

Zoom