Criatures 06/09/2016

Llibres sobre maternitat: "Lulú. Mujer desnuda".

2 min

"Lulú, una anodina madre de familia de 40 años hace dos semanas que ha abandonado a su familia sin previo aviso y se encuentra desaparecida".

Així comença la primera de les dues parts de la novel.la gràfica Lulú mujer desnuda, de l'autor francès Étienne Davodeau, publicada el 2008 i el 2010 i que podem llegir en castellà en els dos volums que va editar edicions La Cúpula el 2010 o en la compilació dels dos que en va fer el 2014.

Lulú Mujer Desnuda; Étienne Davodeau

És una obra que recomano moltíssim pel realisme amb el qual presenta la història de la Lulú: una mare de tres fills que després d'anys de viure en la rutina i de tenir cura dels fills i del marit, decideix, de manera inesperada, no tornar a casa després d'una entrevista de treball. Una fugida cap endavant que en principi sembla que serà breu, però que es va consolidant a mesura que la Lulú es troba amb una sèrie de desconeguts que, al ser contemplats per ella des de la llibertat acabada de recuperar, li aporten noves vivències i situacions que l'aniran transformant i li faran retardar la tornada a casa.

I aquesta aventura, que podria semblar extravagant, se'ns presenta de forma molt creïble a causa de la naturalitat i l'intimisme amb què se'ns retrata la protagonista.

Lulú Mujer Desnuda; Étienne Davodeau

A més, l'obra està estructurada de forma molt original, amb la narració de la història per part de dos punts de vista diferents, els d'un amic de tota la vida i el de la seva filla gran. Dues persones que la coneixen bé de la seva vida anterior a la fugida i que seran narradors atònits d'aquesta aventura, que expliquen en forma de flashbacks a la resta d'amics i familiars congregats a la casa de Lulú un cop aquesta ja ha tornat.

El llibre transpira quotidianitat, però també molta intriga, ja que en alguns moments se'ns deixa intuir que la trobada no és només per saber què ha passat amb la Lulú sinó per un vetllatori, de qui no sabrem de qui és fins al final.

No us perdeu aquesta novel.la gràfica, ja que ens presenta situacions i converses sobre la maternitat, la sexualitat i la criança de forma molt realista.

Lulú Mujer Desnuda; Étienne Davodeau

stats