Aprenent a ser mare

Mariona Visa

"La caixa del port"

 

La caixa del port, Editorial A buen paso

 

Us recomano de nou un llibre de l'editorial A buen paso, especialitzada en àlbums il·lustrats, com El cuento del carpintero, del que vaig parlar-ne fa uns mesos.

Es tracta d'un altre d'aquests llibres que ja agrada només de tenir-lo a les mans. Tant la història com les il.lustracions són molt originals: un dia arriba al port una gran caixa sense remitent ni destinatari. Aleshores, tot de gent diversa començarà a reclamar-la, dient el què hi ha a dins. Primer, una senyora està convençuda que és un vestit que li envia la seva germana. Després, l'amo del museu de cera assegura que a dins hi ha una estàtua. I així van apareixent suposats destinataris de la caixa: un excursionista, un infant, un banquer, un soldat, un científic, una soprano... Els treballadors del port, finalment, decidiran obrir el paquet per a sortir de dubtes.

La història atrapa des de la primera pàgina i els dibuixos criden molt l'atenció. El text amb rima, escrit amb lletra d'impremta, és de la Gemma Martí. Les il.lustracions, coloristes i imaginatives, de la Meritxell Duran. A mesura que van apareixent personatges, aquests es van acumulant a les pàgines i reaccionen visualment davant cada nova petició i inclús van establint petites relacions entre ells.

La caixa del port, Editorial A buen paso

La caixa del port, Editorial A buen paso

 

Un conte molt suggeridor i divertit, que la meva filla ha contemplat amb molt interès des de principi a final, sorprenent-se de les moltes reclamacions de cada amo i de les seves argumentacions. I proposant també solucions per a sortir de dubtes.

En aquest enllaç podeu accedir a una visualització d'algunes pàgines del llibre.

 

Ja em direu si us agrada!