Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Quaderns de disseny de moda

L'altre dia comentava que a la meva filla li agrada molt fer manualitats. Sobretot dibuixar, però també pintar amb pintures diverses, retallar, enganxar, fer collages... Durant l'hivern s'hi ha passat llargues estones, normalment partint només d'un full en blanc i una capsa plena de colors.

Hi ha, però, uns quaderns dels quals n'ha tret molt partit, per què a part de poder manipular-los tal com vol, li permeten jugar a vestir noies i princeses: els quaderns de disseny de moda. N'hi vaig comprar un una vegada pensant que li podrien agradar, i ja anem pel tercer.

Els que més ha fet servir aquests últims mesos són els de la Lilly Chantilly, editats per La Galera. Però un gran entrenament per aprendre a fer dissenys i vestits imaginatius van ser els llibres de la Rosie Flo, dels que ja n'he parlat en altres ocasions.

El primer que va tenir és el de "Moda romàntica", un llibre en format botiga que té tot el necessari per a dissenyar els vestits: algunes explicacions sobre moda romàntica, patrons, pàgines amb diferents estampats, adhesius amb complements i una sèrie d'unes cinquanta siluetes què s'han de vestir. En les imatges de sota podeu veure primer la portada del quadern tancat i després algunes de les pàgines ja personalitzades, en l'última de les quals es veuen els patrons de color verd.

A part d'aquests quadern de moda romàntica, també n'hi ha de moda rock, moda chic i moda platja.

Lili Boutiques. Moda romántica Zoom

Lili Boutiques. Moda romántica

Moda romàntica de Lilly Chantilly; La Galera

Zoom

Moda romàntica de Lilly Chantilly; La Galera

Zoom

Moda romàntica de Lilly Chantilly; La Galera

El següent que vam tenir és un quadern per a vestir princeses, també de la Lilly Chantilly.

En aquest el format del quadern (i el color) li va agradar molt més a la meva filla que l'altre, ja que serveix també per jugar portant-lo com si fos un maletí. De dins, però, és bastant similar a l'anterior: unes pàgines d'explicació dels diferents vestits reials, patrons, pàgines estampades per retallar la roba, adhesius i les siluetes on enganxar-los. Hi ha també més maletins de la sèrie: un maletí de joies, de maquillatge, de moda, de festes i de danses del món.

Zoom

Todo para diseñar mis princesas; La Galera

Aquests dos quaderns ens han donat molt de sí, s'hi ha passat moltes estones! Com que ja els ha acabat, aquest matí n'hem vist un altre de similar i l'hi he comprat per a tenir una activitat més a fer aquest estiu. En aquest cas el quadern té un altre format, més tipus llibre. És el Top-Look editat per Estrella Polar i il.lustrat per Jordi Labanda i Ana García-Siñeriz.

Està estructurat segons les estacions de l'any, amb patrons troquelats i pàgines estampades diferents segons si volem dibuixar vestits d'estiu, de primavera, de tardor o d'hivern. Tot i que després es poden intercanviar com es vulgui. La meva filla no coneix La Banda de la Zoè en la que s'engloba aquest quadern, però tot i això els dibuixos li han cridat ràpidament l'atenció.

Zoom

Top -Look, Estrella Polar

Bé, són idees per passar l'estiu i que també poden ser útils per si heu de fer regals a nenes a partir d'uns cinc anys en amunt. Per més grans penso que també és una bona idea el llibre de mailto:http://aprenentasermare.blogspot.com.es/2013/07/llibres-infantils-llibres-per-pintar-i.html del que en vaig parlar també fa temps o Cómo dibujar moda Vintage